Parimaks lühianimatsiooniks tunnistati Anna Budanova (Prantsusmaa) film „Two Sisters“. Parima lühianimatsiooni preemia 3000 eurot pani välja Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet.

Žürii tähelepanu köitis filmis peituv energia, visuaalne laetus, mis väljendab tabavalt inimese tundeid ja soove, armukadedust ning viha. Film jutustab loo õdede keerulistest suhetest. Rahvusvahelisele žüriile avaldas muljet filmi koreograafiline tase, võimas animatsioon ja autori ainulaadne visuaalne stiil.

Žürii eripreemiad läksid seekord filmidele „Night“ (rež. Ahmad Saleh, Saksamaa/Katar/Palestiina/Jordaania) ja „Noir Soleil“ (rež. Marie Larrivé, Prantsusmaa).

Parimaks tudengi lühianimatsiooniks valiti sel aastal Yufei Liu film „How I Grew Up“ (Hiina). Tudengifilmi preemia pani välja Eesti Kunstiakadeemia animatsiooni osakond summas 500 eurot.

Jutupaunik.ee pani välja eriauhinnad parimatele dialoogi või jutustaja häälega animatsioonidele. „Jutupauniku lemmik“ on „The Passerby“, autor Hannah Letaïf (Belgia/Prantsusmaa). Eripreemiad pälvisid „Bye, Little Block“, autor Éva Darabos (Ungari) ja „The Debutant“, autor Elizabeth Hobbs (Suurbritannia).

Animist Tallinn on iga-aastane rahvusvaheline animafestival, mis toob kinno parima valiku värsketest autorianimatsioonidest üle kogu maailma, rõhutab animatsiooni kui kunstiliigi väärtust, loob sidemeid teiste valdkondadega ning näitab eesti animatsiooni mitmekülgsust. Sel aastal toimus festival 17. - 20. augustini Tallinnas, lisaks võistlusprogrammidele oli kavas Öökino Sürreaalia, lasteprogramm „Krokodill, konn ja pingviin“, panoraamprogramm „Jõed“, Ukraina eriprogramm, produtsent Olivier Catherin’i animafilmid, uus Eesti animatsioon ning mitmed loengud ja vestlusringid Animisti Akadeemias.

Festivali toetasid Eesti Kultuurkapital, Eesti Filmi Instituut, Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet, Kino Sõprus, Eesti Kunstiakadeemia, Kinomaja, Kultuuriklubi Winkel, Postimees Grupp, Tallinna Ülikooli Humanitaarteaduste instituut, Jutupaunik, Animakool, Eesti Ajaloomuuseum ja peenjoogivabrik Nudist.