Fookus on endiselt uuematel Eesti ja Euroopa mängufilmidel, kuid oma koht on ka heal Ameerika kinol ning programmi rikastavad vanemad linateosed, erinevad filmisündmused ja vestlusõhtud filmitegijatega. Üha rohkem kavatseb Elektriteater pühendada tähelepanu noorele publikule, nii et endale sobivad filmid leiab kavast nii suurem kui ka väiksem vaataja.


Elektriteatris toimub hooaja jooksul ligi 350 kinoseanssi, keskmiselt kaks seanssi igal õhtul ning kõikide seansside välja toomine on pea võimatu, kuid eelseisva sügise jõujooned on juba kenasti teada:


Septembri lõpus on neljal õhtul ekraan Jaapani kuu filmide päralt, koostöös Jaapani Fondi ja Jaapani Suursaatkonnaga Eestis linastub neli näidet viimaste aastate tõusva päikese maa filmikunstist. Seansid on kõigile huvilistele tasuta.


Tihedalt nende kannul on juba järjekorras 6. LGBT+ filmifestival Festheart, mis toimub sellel aastal oktoobri esimesel nädalavahetusel 30.09 - 02.10.2022 .


Läbi oktoobri on teisipäeva õhtud taas Ungari filmikunsti päralt ning koostöös Ungari Instituudiga on kavas ka sellel aastal nii kõikjal maailmas auhindu pälvinud, kui ka vähem tuntud ent ungarlaste endi poolt palavalt armastatud kinolugusid. Programmi kuraatori Krisztina Tóthi sõnul avab Ungari filmiõhtute valik akna nii Ungari lähiajaloole kui ka kaasajale. „Vahel huumori, vahel ilu prisma kaudu võiks eesti vaataja leida Kesk-Euroopaga ühildumispunkte,“ põhjendas Tartu Ülikooli Ungari õppejõud Krisztina Tóth filmide valikut. Ka Ungari filmide seansid on kõigile huvilistele tasuta.


Sügisesse mahub ka lastele ja noortele suunatud laste filmi päevad, mille raames tuleb näitamisele mitmekülgne programm uuematest anima- ja mängufilmidest. Ootame kinno kõiki lapsi ja lapsemeelseid. Saab olema vahva.


Oktoobri tõmbab kokku David Lynchi retrospektiiv, kus režissöör tutvustab meile oma luupainaja-liivaga täidetud liivakasti, millesse ta meie ettekujutuses meid ikka ja jälle tagasi mängima kutsub. Mis see „lynchilikkus“ siis täpsemalt on - hämar neo-noir, mis põrkab kartmatult sürrealismi, erootikasse ja ajuvabasse huumorisse; ultravägivalda ja punasesse? Selles saab veenduda 13.10 - 22.10.2022 toimuval retrospektiivil, mille raames on kinolinal kõik tema kümme täispikka filmi kronoloogilises järjekorras ja järjestikustel päevadel.


Kuna Elektriteatris ollakse veendunud, et head asja võib ikka alati julgelt liiga palju saada, on kohe pärast Lynchi kavas ka teise maailma raputanud filmirežissööri Pier Paolo Pasolini looming. Vahemikus 02.11 - 06.11.2022 toimuvas programmis P.P Pasolini 100 (1922 – 1975) jõuab tänu Kultuurkapitalile ja koostöös Itaalia Suursaatkonnaga ekraanile osa skandaalse itaalia filmigeeniuse töödest.


Nagu filmisõpradele teada, on november ikka pimedate ööde kuu ning nii ka sellel aastal. 11.- 27.11.2022 toimub järjekorras 26. PÖFF, mille raames jõuab Tartusse sadakond festivalifilmi, mille seast leiab endale sobiva iga maitsega filmigurmaan.
Detsembris hakkab sügishooaeg vaikselt tuure maha tõmbama ning suuremad festivalid on selleks ajaks tehtud. Küll aga leiavad oma koha ekraanil jõulufilmid. Kindlasti ei tohi tähelepanuta jätta läbi hooaja toimuvaid sadu filmiseansse, kohtumisõhtud režissööridega, erisündmusi ja minifestivale.


Suur rõõm on selle üle, et sügishooajal jõuab ekraanile ka kaks Tartu piirkonnast rääkivat dokumentaalfilmi. Oktoobri keskel Remek Meele loodusfilm „Suur soo“. Vello läks 30 aasta eest elama Emajõe-Suursoo kõige kaugemale soosaarele. Jättis senise tööelu ja linnamelu, et elada kooskõlas emakese loodusega. Emajõe-Suursoos on veel sellist loodust, mis hakkab muust maailmast otsa saama. Oktoobri lõpus linastuv dokumentaalfilm „Tartu Under The Horns“ heidab valgust Eesti suuruselt teise linna underground metal-skeenele viis aastat pärast eelmise sarnase filmi „Tallinn Under The Horns“ ilmumist.