„See ühiskond, iseäranis need naised on käinud pika ja valusa tee, et jõuda praegusesse punkti, ja nüüd on jõudnud kätte pöördeline hetk,“ ütles režissöör avalduses.

Pöördumise ajendiks on kõikjal üle kogu Iraani puhkenud protestilaine seoses 22-aastase Mahsa Amini surmaga, kelle moraalipolitsei 16. septembril kinni võttis ja hijabi lohaka kandmise eest „ümberkasvatuskeskusesse“ viis. Sealt viidi Amini koomas haiglasse, kus ta suri.

Kahekordselt Oscariga pärjatud Iraani režissöör tegi ka kirjaliku avalduse, kus tunnustas vapraid ja progressiivseid naisi, kelle eestvedamisel nõutakse üle riigi inimõigusi, mis on juba aastaid ära võetud.

„Ma olen neid oma silmaga näinud. Enamik neist on väga noored. Seitsmeteistaastased, kahekümneaastased. Nende nägudel oli raev ja lootus. Austan nende vabaduspüüdlusi sügavalt, samuti nagu ka nende õigust oma saatust ise valida, hoolimata jõhkrusest, mida nad peavad taluma. Olen oma riigi võimsate naiste üle uhke ja loodan siiralt, et nad saavutavad oma eesmärgid.“

Farhadi palus kunsti- ja filmiinimesi ning intellektuaale ja tsiviilõiguste aktiviste üle maailma iraanlasi toetada. Ta nimetas seda inimlikuks kohustuseks ja avaldas lootust paremale tulevikule.

Asghar Farhadi nimel on kaks võõrkeelse filmi Oscarit. Film „A Separation“ (2011) sai selle tunnustuse aastal 2012 ja „The Salesman“ (2016) aastal 2017.