ETV teleseriaal „Elu võimalikkusest maal“ näitab aktuaalseid teemasid ja murekohti seoses maapiirkonnas elamisega. „Ringvaates“ oli esmaspäeva õhtul eetris väike reportaaž sarja võtteperioodist, mis oli eelmise aasta suvel toimunud. Kaamera ees said sõna mitmed sarjas kaasa tegevad näitlejad, kes rääkisid maal elamise raskustest ja rõõmudest nii sarja tegemise kui ka enda elu näidetel.

Näitleja Sander Rebane kehastab telesarjas Lambukest ning muljetas „Ringvaatele“ pisut oma rollist. „Alguses, kui ma lugesin seda teksti, siis ma mõtlesin küll, et täitsa lõpp, siuke roll, üldse ei taha seda teha. Aga siis ma rääkisin režissööri Liisiga ja tead, [see on] üks mõnusaimaid rolle, mis ma kunagi elus olen teinud,“ rääkis Sander.

Veel avaldas Sander, et tema on ise põline maalaps, kes on Mõisakülast pärit. „Seal elab praegu 700 pensionäri ja mina. Terve aasta ma ootan ikkagi seda hetke, mil ma viimaks maale saan. See on kõige mõnusam aeg mul terve aasta jooksul,“ rääkis ta.

Näitlejale meeldib, et maal on tal vabadus igasugu asju teha. „Minu jaoks eestlase põhiolemus on ikkagi see, et sa lähed välja ja sa saad ükskõik kuhu pissida. Ma tean, et see on imelik asi, mida öelda, eriti „Ringvaates“ ja Eesti rahvustelevisioonis, aga see on üks erakordselt mõnus asi. Minu arust see on eestlase põhiolemus - tähistaeva all niimoodi õhtul ükskõik, kus kohas seda teha. Ja teine asi - sifkasid on tore süüa. Ehitada midagi, teha puutööd, muru niita on isegi tore. Ja lihtsalt see, et sa saad minna välja ja olla kohe looduse käes - see on mõnus,“ võttis Sander maalelamise võlud kokku.

Sari „Elu võimalikkusest maal“ on aprillis toimuvatel EFTA galal nomineeritud kuuele auhinnale.