Võib spekuleerida, et EFTAde kujul on tegemist Eesti meelelahutusvaldkonna ühe rahvakaugeima auhinnaga. Kui Kroonika meelelahutusauhindadel on võim lugejatel ja Eesti muusikaauhindadele on valitud vägagi mitmekesine žürii, siis EFTAde puhul on alati mingil määral tundunud, et telekanalid on otsustamisega liiga seotud.

Eelmisel aastal jaotati auhinnad telekanalite vahel ilusti üsna võrdselt. Suurematest telekanalitest said ERR ja Kanal 2 mõlemad neli auhinda ning TV3 kolm. Kui nii mõnigi võit läks silmanähtavalt õigesse kohta, siis auhindu pälvisid ka saated, mis reitingute põhjal televaatajatele korda ei läinud. Ei ole raske märgata, et ka sel aastal on igas kategoorias nominatsioonid telekanalite vahel võrdselt jaotatud.

Seetõttu otsustasime, et laseme Kroonika lugejatel oma arvamust avaldada ja näha, kas nende maitse EFTA nominentide puhul ühtib teiste hääletajate omaga. Reedel saab võrrelda rahva maitset ka žürii valikuga. Kuna televaataja kaadri taha ei näe, siis noppisime välja need kategooriad, kus saate või näitleja üheks edukuse mõõdupuuks võib võtta populaarsust vaatajate seas.