Sony Pictures andis Las Vegase CinemaConi käigus teada, et võetetega on juba alustatud. Kui mitmed teised projektid kuulutati CinemaConi käigus välja suure aplausi ja filmistaaride lavale astumise saatel, siis "Tumeda Torni" produktsiooni alguse välja kuulutamine jäi väga tagasihoidlikuks.

Stephen King tegi uudise veel ametlikumaks.

Stephen Kingi eepiline "Tumeda torni" raamatuseeria koosneb seitsmest põhiosast ja ühest lisaosast. Raamatud segavad kokku fantaasia, ulme ja vesterni nii suurde vormi, et filmi oli aastaid võimatu töösse saada. Esialgsete plaanide kohaselt sooviti teha üks film ja lugu jätkav teleseriaal, kuid plaan kukkus läbi pärast esialgse staari Javier Bardemi lahkumist. Nüüdseks on teada, et esimene film on adaptsioon "Tumeda torni" seeria kolmest esimesest raamatust - "Laskur", "Kolm saatusekaarti" ja "Ahermaad".

"Tumeda torni" režissöör on Nikolaj Arcel ("A Royal Affair"). Laskur Roland Deschaini rollis on Idris Elba ning mees mustas on Matthew McConaughey. Noore Jake Chamberi saabastese astub veel suhteliselt tundmatu Tom Taylor. Eddie Deani ja Susannah Deani rollidesse asuvaid näitlejad pole veel ametlikult kinnitatud.

Filmi ümber on viimastel kuudel tekkinud ka palju poleemikat peaasjalikult Rolandi rolli valitud Idris Elba pärast. Nimelt on raamatutes kujutatud Rolandit valgenahalisena, kuid Idris Elba on mustanahaline. Näitlejavaliku tekitatud vastuolu hakkas laabuma pärast Stephen Kingi enda õnnistust. Mõni kuu hiljem selgus, et näitleja Abbey Ley ("Mad Max: Raevu tee") palgati Tirana rolli. Probleem kerkis aga sellest, et isegi kõige suuremad raamatufännid ei teadnud, kes on Tirana. Ta ilmub välja alles seitsmendas raamatus ning omab seerias väga väikest rolli. See omakorda tekitas kahtlusi, et stuudio, režissöör ja stsenaristid on võtnud endale vabaduse algteksti väga palju muuta.

"Tume torn" linastub 17.02.2017