Uus film sündis just tänu aastatetagusele legendaarsele filmile ja ka nüüd on loo keskmes dramaatilised sündmused reisilennuki pardal.

Lavastaja ja stsenaristi Nikolai Lebedevi sõnul unistas ta juba lapsena sellise filmi loomisest. Lebedev oli lummatud katastoofiflmidest ja nendest emotsioonidest, mida kinovaatajad kogevad. Enne töö kallale asumist analüüsis ta põhjalikult Aleksander Mitta loodud "Ekipaaži". Nikolai Lebedevi sõnul oleks uusversiooni tegemine olnud lausa pühaduseteotus, sest omal ajal käis filmi vaatamas ligi sada miljonit inimest. Seepärast otsustaski lavastaja luua täiesti uutmoodi filmi. Ainult sarnane pealkiri on kui austusavaldus legendaarsele linateosele.

"Ekipaaž"

Veel oli lavastaja jaoks oluline näidata, millise tohutu hüppe on kinotehnoloogia pea 40 aasta jooksul teinud. Eesmärgiks oli luua Venemaa kaasaegse filmitööstuse suurfilm. Esmakordselt Venemaa filmiajaloos on "Ekipaaž" loodud IMAX ekraanile. Välismaa kinosõprade jaoks on film dubleeritud ka inglise keelde, lisaks on filmi stsenaarium adapteeritud nii Lääne kui Aasia kinoauditooriumi jaoks.

Filmi peaosades näeme Venemaa filmitähte Vladimir Maškovi ja noor andekat näitlejat Danila Kozlovski. Lisaks teeb suurepärase rolli Leedu päritolu näitlejanna Agne Grudite.

Film "Ekipaaž" Eesti kinodes juba 22. aprillist.

Filmi toob Eestisse Garsu Pasaulio irasai - GPI Eesti.