Paramount Pictures ja Dreamworks kinnitasid Scarlett Johanssoni major Kusanagi rolli möödunud aastal. "Ghost in the Shelli" manga ja anime fännid väljendasid oma pahameelt valge näitleja eelistamise üle. Major Kusanagi on jaapanlane ning fännide sõnul oleks võinud stuudiod jääda algmaterjalile truuks. See pole esimene kord, kui Hollywoodi stuudiote suurfilmides palgatakse valdavalt valged näitlejad aasia, araabia või teistesse mittevalgetesse rollidesse. Cameron Crowe "Aloha" puhul palgati Hawaii päritolu rolli Emma Stone ja "Paani" uues nägemuses kehastas indiaanlast Rooney Mara. Kõige populaarsemad näited valgetest näitlejatest mittevalgetes rollides on Egiptuse mütoloogial põhinev "Egiptuse jumalad" ning Ridley Scotti eepiline Moosese lugu "Exodus: Jumalad ja kuningad". Stephen Kingi "Tumeda torni" filmiadaptsioon langes samuti sarnase skandaali ohvriks, kui Roland Deschaini rolli määrati Idris Elba.

"Ghost in the Shell" on "Tumeda torniga" sarnases olukorras - fännidele ei meeldi näitlejate nahavärv, kuid mõlemal puhul on tegu suurepäraste karakternäitlejatega, kes suudavad oma rollidest viimase välja pigistada. Scarlett Johanssoni rollivaliku puhul räägib tema kahjuks see, et filmi kõrvalosadesse on palgatud aasia näitlejad ning viimaste uudiste kohaselt testis Paramount Pictures ja Dreamworks arvutiefekte, mis muutsid valgeid näitlejad rohkem aasiapärasemaks. Neid teste viidi väidetavalt läbi ka Scarlett Johanssoni välimuse peal.

"Ghost in the Shelli" puhul viisid neid teste läbi Lola VFX. Tegu on sama firmaga, mis muutis Brad Pitti nii nooreks kui ka vanaks filmis "Benjamin Buttoni uskumatu elu". Paramount on tunnistanud testide tegemist, kuid filmis neid tegelikult ei kasutata ning kohe kindlasti pole Scarlett Johanssoni muudetud aasiapärasemaks. Veebilehe Screencrush allikad väidavad, et teste viidi läbi nii kõrvalosaliste kui ka peaosaliste peal.

Režissöör-stsenarist Max Landis (Hr Õige) võttis olukorra kokku väga lihtsalt - Hollywoodis ei ole aasia näitlejaid, kes tooksid rahva kinno.

Näitleja Ming-Na Wen ("Agents of S.H.I.E.L.D.") polnud nõus.

Kaadritaguse info ilmsiks tulemine tekitas vaikse tormi ning Hollywoodi suunas hakkasid jälle lendama rassisminooled. Scarlett Johanssoni palkamise põhjus on lihtne - väga populaarne suurepärane näitleja. Suure-eelarveliste filmide puhul ei võta stuudiod riske ning Johansson vähendab neid oluliselt. Tundmatu või isegi juba tuntud aasia näitleja on stuudiote silmis risk, kuigi fännid näevad olukorda hoopis teistmoodi ja seda ka põhjusega. Nende jaoks on tegu algmaterjali rikkumisega, aga stuudiod ei tee filmi ainult fännidele, vaid kõigile. Nii on see ka DC ja Marveli superkangelasefilmidega - need filmid ei teeni kinodes raha tagasi mitte fännide, vaid kõikide teiste pealt.