Mowgli džunglimaailma avanemine fotorealistlike animatsioonide, imeliste arvutiefektide ja 3D abil on tõesti suurepärane kogemus. Rõõm on tõdeda, et Kiplingu loo võlu ja traagika pole arvutiefektide sadu all kuskile kadunud. Sarnaselt 2009. aasta James Cameroni "Avatarile" on ka "Džungliraamat" loodud peaasjalikult stuudio rohelistel ja sinistel taustadel, kuid erinevalt "Avatarist" on filmis peale reaalsust simuleerivate efektide ka kordaminev lugu ja sümpaatsed tegelased.

"Džungliraamatu" ainus reaalne osa on peategelast Mowglit kehastav uustulnuk Neel Sethi. Kõik kohad, kus ta jookseb, võitleb ja ringi mürab, on loodud efektide abil. Filmi kõik teised tegelased on loomad. Õnneks on neile hääle ja iseloomu andnud terve rida väga äratuntavaid ja ilmekaid näitlejaid nagu Bill Murray (karu Baloo), Ben Kingsley (must panter Bagheera), Idris Elba (kättemaksuhimuline tiiger Shere Khan), Lupita Nyong'o (Mowgli üles kasvatanud emahunt Raksha), Scarlett Johansson (püüton Kaa) ja Christopher Walken (ahvide kuningas Louie).

"Džungliraamat"

Režissöör Jon Favreau jaoks on tegu esimese filmiga, mille tegemine nõudis niivõrd keerulise tehnoloogia kasutamist. Tema varasemad tööd kahe "Raudmehe" filmiga ja kummalise ulmefilmiga "Kauboid vs tulnukad" andsid režissöörile ilmselgelt hea aluse loomaks ideaalne segu reaalsetest lokatsioonidest, arvutiga loodud keskkondadest ja fotorealistlikult animeeritud loomadest.

"Džungliraamat" on fantastiliselt ilus, ilmekas ja kõnetab isegi neid, kes hoiaksid hea meelega lastefilmidest eemale. Kõiksugused loomad on lausa lausa hirmutavalt reaalsed ning efektide abil loodud džungliseiklus nii hoogsalt üles võetud, et isegi kõige skeptilisem jalg hakkab lakkamatu tempoga kaasa tatsuma. Tegu on küll Disney produktsiooniga, kuid erinevalt 1967. aasta animatsioonist on uues filmis kõigest paar laulu. Need sobivad loo konteksti ideaalselt, sest ühte esitab legendaarne komöödianäitleja Bill Murray ja teist ikooniline Christopher Walken.

Filmi tegelikud staarid on nooruke Neel Sethi, Bill Murray näo ja häälega karu Baloo, painajaliku häälnäitlemise sooritusega Idris Elba kurja tiigrina ning ühe kõige meeldejäävama tantsunumbri esitanud Christopher Walkeni hirmutav orangutan kuningas Louie.

"Džungliraamatu" suur kassaedu ja positiivne kriitika andsid Disney filmistuudiole julguse alustada juba teise osa arendamist. Teine film põhineb Rudyard Kiplingu järjel "The Second Jungle Book".

"Džungliraamat" on praegu Eesti kinodes.