Osa filmist võeti üles samas piirkonnas Itaalias, kus festivalgi toimub, filmi valmimist on toetanud sealne fond Trentino Film Commission. Festivalil publikuga kohtumas on filmi tegijatest režissöör Urmas Eero Liiv, näitlejanna Hanna Martinson ja tootmisjuht Riho Västrik.

"Must alpinist" on nõukogude ajal reaalselt aset leidnud sündmustel põhinev müstiline noortedraama eesti tudengite talvematkagrupist, mis satub Siberis hirmujudinaid tekitavate sündmuste keskele.

Filmis mängivad Priit Pius, Rait Õunapuu, Hanna Martinson, Liis Lass, Veiko Porkanen, Reimo Sagor, Vadim Andreev (Moskva) jt. Filmi stsenarist ja režissöör on Urmas Eero Liiv, produtsent Anneli Ahven, tegevprodutsent Kaspar Kaljas. Filmi tootja on Kopli Kinokompanii, kaastootja Decima Rosa. Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Trento filmifestival toimub 28. aprillist 8. maini, tegemist on maailma vanima mägi- ja seiklusfilmidele keskendunud festivaliga, mis tänavu toimub juba 64. korda.

Lisaks on filmil olemas nüüd ka müügiagent TVCO - rahvusvaheline müügiagent Itaaliast, kelle kataloogi kuulub üle 100 tunni sisu ning turuesilinastusi. Kasvavasse kataloogi kuulub valik mängufilme, peamiselt art-house ja draama, lisaks suur kollektsioon religiooni ja ajalugu puudutavaid mängufilme.

Rohkem infot:

Anneli Ahven
produtsent
anneli@kinokompanii.ee