1. Film ei põhine ühelgi varasemal mängul. Kõik tegelased on originaalse loo jaoks välja mõeldud, et ei peaks adapteerima konkreetselt ühtegi varasemat mängu, aga mänguseeria idee, hing, süda ja kõikehõlmav lugu on jäänud samaks. Lihtsalt seekord ei ole peaosades mängudest tuntud Altair või Ezio, vaid hoopis Callum Lynch/Aquilar. Eesmärk on luua mängudel põhinev täiesti uus filmiseeria.

2. Oodata on hullumeelseid kaskadööritrikke. "Assassin's Creedi" mänguseeria on alati silma paistnud mängijatele antud vabaduse poolest - roni kuhu tahad, hüppa alla uskumatutest kõrgustest ning liigu väga sujuvalt mööda katuseid. See vabadusetunnetus toodi ka filmi - iga hüpe, uskumatu trikk ja võitlussstseen on loodud võimalikult reaalselt.

3. Fassbender oli esimene valik peaossa. Mänguseeria loonud Ubisoft oli alati tahtnud, et võimalikus filmiadaptsioonis oleks Michael Fassbender peaosas. Põhjus ei seisnenud ainult selles, et ta on rahvusvaheliselt tuntud näitleja, kes toob massid kinno, vaid pigem tõigas, et Fassbender on end tõestanud geniaalse karakternäitlejana nii suurtes kui väiksemates filmides.

4. Fassbender mängib filmis korraga kahte rolli. Nendeks on 15. sajandi Hispaanias elav salamõrvar ning tänapäeval tegutsev surmamõistetud vang Callum Lynch. Kahe rolli täitmine on mänguseerias olnud alati väga olulisel kohal, sest tänapäeval elav inimene viiakse Animuse nimelise masina abil tema esiisade aega.

5. Michael Fassbender treenis rolli jaoks 6 kuud. Näitleja soovis kõik oma trikid ja võitlused ise sooritada, Ta ei tahtnud kasutada kaskadööri.

6. "Assassin's Creed" oleks justkui nagu "Macbethi" spirituaalne järg. Sama filmi peal töötasid koos peaosalised Michael Fassbender ja Marion Cotillard, režissöör Justin Kurzel, stsenarist Michael Lesslie, filmimuusika helilooja Jed Kurzel ning operaator Adam Arkapaw. Kui on soov näha, milline hakkab olema "Assassin's Creed", siis soovitan vaadata eelmisel aastal linastunud "Macbethi".

7. Peaosatäitja Michael Fassbender on ka filmi produtsent. Tema sooviski, et režissööriks saaks nende eelmise koostöö vilja "Macbethi" lavastaja Justin Kurzel.

8. "Assassin's Creed" võib olla esimene osa suuremast seeriast. Videomänge on seerias kokku 9 (ka lisaosasid arvestades), mistõttu ei maksa imestada, kui filmi edu korral hakkavad "Star Warsi" ja Marveli kõrval konkureerima ka erinevaid ajastuid läbivad lood salamõrvaritest.