Filmidele pühenduva veebilehekülje Collideri üks autoritest Adam Chitwood käis "Assassin's Creedi" võtteplatsil Pinewoodi stuudios ning sai filmi loomisprotsessi kohta nii mõndagi uut teada. Koondasime mõned olulisemad asjad ka teile lugemiseks. Mõned faktid oleme ka varem välja toonud.

Filmi sünopsis: Callum Lynch (Michael Fassbender) süübib oma eelkäija Aguilari mälestustesse omandades suurõpetaja oskused ning avastades põrandaaluse Salamõrtsukate ordu olemasolu.

"Assassin's Creed" linastub 30. detsembril.

1. 65% filmist leiab aset olevikus, 35% minevikus. Filmi minevikustseenid leiavad aset 1491. aasta Hispaanias, kus Fassbenderi kehastatud Aquilar otsib ühte väga olulist artefakti.

2. Fassbenderi kehastatud Callumi kinnipidamisasutus Abstergo kompleks asub Hispaanias vana kiriku all. Seetõttu jääb mulje nagu oleks võttepaik ehitatud vana Hispaania kiriku sisse.

3. Fassbenderi teine tegelaskuju Callum Lynch mõisteti surma. Tema hukkamine siiski võltsiti ning ta viidi hoopis Hispaaniasse.

4. Abstergo kompleksis on 30-40 patsienti. Kõik need patsiendid, kellega Callum kokku puutub, omavad esivanemaid, kes pärinevad kõikidest eelnevatest "Assassin's Creed'i" mängudest. See on filmitegijate loodud kaval seos filmi ja mängude vahel. Nii et esimesest osast tuntud Desmond Miles ehk Altaïr ning teistest mängudest pärit itaallane Ezio, indiaanlane Connor, piraat Edward Kenway, templirüütel Shay, prantslane Arno Dorian ning Jacob ja Evie Frye võivad samuti filmist läbi käia.

"Assassin's Creed"

5. Callum läheb filmi jooksul ajas tagasi rohkem kui kaks korda. Mängudes viibisime suurema osa ajast minevikus, aga filminarratiivi loomisel on võetud vabadus mängude loodud valemit muuta.

6. Marion Cotillard kehastab Sofia Rikkeni. Ta on Abstergo vangla juht. Tema eesmärk on üritada mõista, kus saab vägivald ühiskonnas alguse, et seda siis ravida. Tema isa (Jeremy irons) on Abstergo juht.

7. Abstergo võttepaik ehitati nii et kõik ruumid oleksid omavahel ühendatud. See lubas operaator Adam Arkapawil filmida pikki katkematuid kaadreid.

8. Filmi on toodud ka mitmeid mängudest tuntud elemendid. Bleeding effect (esivanemad juhendavad peategelast) ja Eagle Vision (võime näha olulisi sihtmärke) on täiesti olemas.

9. Animuse (masin, millega viiakse patsient minevikku) disainiti ümber. Mängustuudiole Ubisoft meeldis filmitegijate loodu nii väga, et neil on plaanis kasutada Animuse uut disaini ka tulevastes mängudes.

"Assassin's Creed"

10. Filmi jooksustseenide loomisele aitas kaasa kuulus briti vabajooksja Damien Walters. Ta oli Fassbenderi kaskadöör kõikide jooksussteenide ajal.

11. Mängudest tuntud legendaarsed heinakuhjad ei saa ekraaniaega. Väidetavalt ei ole filmis ühtegi stseeni, kus Fassbender hüppab heinakuhja.

12. Ubisoft andis filmitegijatele rekvisiitide piibli. Nad kasutaksid seda kui juhendit loomaks mängust tuntud relvi. Kokku tehti relvade rekvisiite üle 3000. Fännide jaoks on filmi peidetud "Assassin's Creed'i" mänguseeria kolmandast osast pärit Connor Kenway vibu ja "Assassin's Creed: Syndicate'i" relvad.

13. Kostüümikunstnikud lõid 20-30 kapuutsiga rüüd. Neil lihtsalt ei õnnestunud luua enne kapuutsi, mis ei vajuks näitlejate pideva jooksmise ja hüppamise tõttu lössi.

14. Fassbender tahtis juba ammu fantaasiafilmis osaleda. Teda tõmbas fantasiažanri juures kõige rohkem teaduslik pool. "Assassin's Creed" oli tema jaoks perfektne. Oma osa mängis ka huvitav konflikt templirüütlite ja salamõrvarite vahel.

15. Fassbender võrdleb filmi "Star Warsiga". Mõlemas on esindatud valgus ja pimedus, mis on üksteisega vastuolus ja pidevas konfliktis.

16. Filmimine võttis aega 80 päeva.

17. Suur rõhk pandi praktilistele efektidele. Näitlejad hüppasidki ringi 30 meetri kõrgusel.

18. Filmimine pidi lõppema enne 15. novembrit. Pinewoodi stuudio võttis seejärel üle "Star Warsi" 8. episood võttegrupp.