"Kristuse kannatused" linastus 2004. aastal ning teenis üle kogu maailma kokku 612 miljonit dollarit. Ühtlasi on tegu ka enimteeninud religioosse filmiga, jäädes seejuures teisele kohale enimteeninud alla 16-aastastele keelatud piiranguga filmide hulgas. Film võeti üles aramea, heebrea ja ladina keeles, mistõttu omistati sellele ka rahaliselt edukaima mitteinglisekeelse filmi tiitel. "Kristuse kannatused" kandideeris ka kolmele Oscarile.

Järje kallal tööle asunud Randall Wallace teenis Gibsoni lavastatud 1995. aasta eepilise ajaloolise filmi "Kartmatu" ("Braveheart") eest Oscaritel nominatsiooni parima originaalstsenaariumi kategoorias. Hiljem mängis Gibson peaosa Wallace'i enda lavastatud sõjafilmis "We Were Soldiers". Wallace'i viimane stsenaristiline koostöö Gibsoniga linastub juba novembris - selleks on Teise maailmasõja ajal aset leidev film "Hacksaw Ridge".

Tõenäoliselt oli viimane koostööprojekt Gibsoni ja Wallace'i vahel nii viljakas, et "Kristuse kannatuste" järg tundus kõigest loomulik sündmuste areng. The Hollywood Reporterile antud kommentaaride kohaselt pole Wallace'i sõnul filmil veel stuudiot, rahastust ega levitajat. Praegu olevat tegu nii varajase staadiumiga, et midagi rohkemat polegi veel öelda. Teine osa peaks Wallace'i sõnul keskenduma Kristuse ületõusmisele.

Mel Gibsonit saab varsti näha märulis "Blood Father", mis meile teadaolevalt kahjuks Eestisse ei jõua. "Hacksaw Ridge" ja "Kristuse kannatuste" järg võib olla Gibsoni jaoks lausa tõeline ülestõusmine.