1. Ajakirja TIME reporter nimetas Dicapriot igavaks. Näitleja suutis peast nimetada 20 ohustatud liiki.

2. Ta pole kunagi narkootikume proovinud. "Wall Streeti hunt" ("The Wolf of Wall Street") võis jätta teise mulje, aga DiCaprio pole kunagi narkootikume proovinud. Jordan Belforti rolli jaoks suhtles näitleja eksperdiga, et muuta narkouimas Belforti stseenid usatavamaks, sest temal endal kogemus puudus.

"Wall Streeti hunt"

3. DiCaprio oleks peaaegu läbi viinud nimevahetuse. Talle öeldi 10-aastasena, et tema nimi peake olema ameerikalikum. Näiteks Lenny Williams.

4. DiCapriole pakuti ka Ämblikmehe rolli. Selle sai endale tema parim sõber Tobey Maguire. Nad on tundnud üksteist ligi 20 aastat. DiCaprio lähedaste sõprade hulka kuulub ka Mark Wahlberg.

5. Me kõik mäletame "Titanicu" kuulsat alastistseeni. Kui kaaspeaosaline Kate Winslet sai enne DiCaprioga kohtumist teada, et peab tema ees ühes stseenis alasti olema, otsustas ta teha ennetava käigu ja paljastas end talle esimesel kohtumisel, et nö. murda jääd.

6. DiCaprio võttis "Titanicu" võtetele kaasa ka oma lemmiksisaliku. Kedagi see ei häirinud, aga lihtsalt huvitav asi, mida võivad näitlejad võtetele kaasa võtta.

7. Quentin Tarantino tahtis, et Dicaprio mängiks filmis "Vääritud tõprad" kolonel Hans Landat. Roll läks hoopis Christoph Waltzile. DiCaprio ja Tarantino kohtusid uuesti filmis "Vabastatud Django".

"Vabastatud Django"

8. DiCaprio sai oma esimese Oscari alles eelmisel aastal filmi "Mees, kes jäi ellu" eest. Varasemalt teenis ta näitlejatööde eest neli Oscari nominatsiooni. Esimene neist juba 19-aastaselt "What's Eating Gilbert Grape" eest.

9. Ta ostis endale saare Belizes, aga mitte sellepärast, et tal oli liiga palju raha. DiCaprio hoolib keskkonnast ning Blackadore Caye saar kannatas ülekalastamise ja lageraiete käes. DiCaprio tegi sellele lõpu. 2018. aastal plaanitakse saarel avada ka keskkonnasõbralik puhkekeskus.

10. Jah, DiCaprio sai endale nime Leonardo Da Vinci järgi. Tema ema vaatas raseduse ajal Firenzes DaVinci portreed, kui tundis last esimest korda põtkimas. Tema isa olevat seda võtnud lausa kosmilise märgina.

"Titanic"

11. Ta on kõige tihedamat koostööd teinud lemmikrežisöör Martin Scorsesega. Seni on filme kokku viis - "New Yorgi jõugud", "Aviaator", "Kahe tule vahel", "Suletud saar" ja "Wall Streeti hunt".

12. "Hiilgus" ("The Shining") ja "Taksojuht" ("Taxi Driver") kuuluvad tema lemmikfilmide hulka.

13. Tema rahaline väärtus on 200 miljoni dollari suurune.

14. Ta on kandideerinud ka kahele Razzie auhinnale (aasta halvimad filmid). Need "auväärsed" nominatsioonid tõi talle ajalooline suurfilm "Raudne mask" ("The Man in the Iron Mask").

15. DiCaprio on aktiivne keskkonnakaitse ja geiõiguste aktivist.