"Iseseisvuspäev: Uus rünnak" viib vaataja Maale 20 aastat pärast esimest tulnukate rünnakut. Maal valitseb rahu, kuid õhus on tunda taas ärevust. Ja nii hakkavadki imelikud asjad toimuma: vangistatud tulnukad hulluvad, teadlased hulluvad, endine president hullub, igal asjal on justkui halvamaiguline hõng küljes. Loomulikult ei kuula keegi seda pooletoobist teadlast või endist presidenti, ning uus ja tubli võimuladvik on valmis ründama kõike, mis on võõras, teadmata seejuures, et kas ennatlik tegutsemine võib viia heade või halbade tagajärgedeni. Eks see ongi ameerika värk võtta enne püssid pihku ja pärast tegeleda katastroofiliste tagajärgedega!

Ameerika värgiga film ka jätkab. Näitlejate assamblee koosneb teada-tuntud Hollywoodi näitlejatest. Nende hulgas on hurmur Liam Hemsworth, esimesest osast tuttavad Jeff Goldblum, Vivica A. Fox ja Bill Pullman, üli-pika CV-ga William Fichtner, vähem tuntud, kuid värvikas Jessie T. Usher, rohkem telest tuntud Sela Ward, ning suurimate üllatajatena astuvad filmis üles indie-maailma näitlejannad: Lars von Trieri tihe koostööpartner imeline Charlotte Gainsbourg ja uue tulijana Hollywoodis – Maika Monroe, kes mängis peaosalist üle-eelmise aasta väga edukas õudusfilmis "See jälitab sind" ("It Follows").

Mida veel öelda suure suvefilmi kohta, mis on tehtud eriti suurte rahadega? Suru aga selg vastu tooli, vaata-naudi, kuidas Hollywood eputab oma meeletute eriefektide meisterlikkusega. Kärtsu ja mürtsu jagub igasse minutisse, mõni minut ajab isegi naerma, kas siis oma klišeelikkusega või labase huumoriga. Originaalsuse järgi küll miski ei kisenda, isegi tulnukad mitte, nad ei tee üldse peaaegu häält. Samas ei teki ka vajadust pärast seanssi piletiraha tagasi nõudma minna.

"Isesisvuspäev: Uus rünnak" on meie kinodes alates 1. juulist