1. Mickey Rourke võttis ühe kandva rolli selles filmis vastu vaid soovist tänada Stallone’i. 90ndad ei olnud Rourke’ile kerged. Ta osales filmides, mis ei saavutanud soovitud edu. Stallone üritas meest aidata, soovitades teda filmi "Get Carter" ning oli isegi valmis näitlejale ise palka maksma.

2. Stallone on Chuck Norrise fänn ning soovis mõnda tema nalja kasutada ka filmis „Palgasõdurid 2“. See oli Chuck Norrise abikaasa, kes soovitas Stallone’il kasutada kobra nalja. („Chuck Norris sai kobra käest hammustada. Pärast viite piinarikast päeva.. kobra suri.“)
"Palgasõdurid"

3. See film polnud esimene kord, kui Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger ja Bruce Willis koos töötasid. Nad olid küll esimest korda märulikangelastena koos ekraanil, kuid äri ajasid nad koos juba 90ndatel, kui tegelesid restoraniketiga Planet Hollywood.

4. Wesley Snipes’ile pakuti filmis Hale Ceaser’i osa, kuid näitleja oli seadusega pahuksis ning ei tohtinud riigist lahkuda. Järgmisena pakuti rolli nii Oscari võitjale Forrest Whitaker’ile kui 50 Cent’ile, kes loobus rollist, et keskenduda oma muusikakarjäärile. Lõpuks saadi nõusse näitleja Terry Crews.

5. Saksamaal, kus filmidele pealelugemist eelistatakse subtiitritele, on Stallone’il ja Schwarzeneggeril sama hääl. Sylvester Stallone’i ja Arnold Schwarzeneggeri karakterite dubleerimisel kasutati üht ja sama näitlejat.

6. Filmi esimene osa oli Stallone’i jaoks suuruselt teine film pärast "Rocky IV".

"Palgasõdurid"

7. Gunnar Jenseni karakter on päriselus Dolph Lundgren – keemiageenius, kes loobus oma teadlasekarjäärist, et töötada oma tüdruksõbra Grace Jones’i turvamehena. Filmis loobus Gunnar Jensen oma karjäärist, et hakata tööle väljaviskajana.

8. Filmimine ei möödunud sinikate ja erinevate vigastusteta. Steve Austin oleks ühe plahvatustriki käigus peaaegu oma jalast ilma jäänud. Teda päästis raske kott, mida ta enda küljel hoidis ja mis võttis enamuse plahvatuslöögist endale. Sylvester Stallone sai filmimise käigus väidetavalt 14 erinevat vigastust, sealhulgas murdunud hammas ning mõra kaelalülis. Viimane vajas ka meditsiinilist sekkumist ja metallplaati.

9. "Palgasõdurid 2" andis oma panuse Bulgaaria raudtee infrastruktuuri arenguks. Filmi tarvis oli vaja raudteesilda üle Osami järve, mis tuli filmivõteteks ehitada. Sild on tänapäevani kasutusel. Bulgaarias viibides kohtus Schwarzenegger ka riigi peaministriga ning kinkis talle Conani mõõga.

"Palgasõdurid"

10. Filmi esimene osa tähistas Schwarzenegger’i tagasitulekut märulifilmidesse. 2000. aastatel oli Schwarzenegger keskendunud kuberneriametile ning osales filmis viimati 2004. aastal. Kui Stallone tegi Schwarzenegger’ile pakkumise filmis osaleda, oli viimane nõus isegi tasuta kaasa lööma – eeldusel, et ta saab automaadiga kõmmutada.

11. Tennisestaar Novak Djokovic osales filmi teises osas tasuta stseenis, kus ta võitleb lennujaamas terroristidega, kasutades selleks oma tennisereketit. Kahjuks jäeti stseen märulist välja.

12. Stallone’i jaoks oli "Palgasõdurid" võimalus tuua vanad staarid ja märulikangelased veel kord kokku, et teha veel üks ja võib-olla ka viimane kassahitt.

Allikas: Uproxx