Varasemalt Angelina Jolie poolt kehastatud Lara Crofti rolli võtab üle Oscari-võitja Alicia Vikander.

"Tomb Raider" põhineb 1996. aastal alguse saanud üliedukal mänguseerial, mille seni viimane osa "Rise of the Tomb Raider" ilmus eelmisel aastal. Filmistuudiod MGM ja Warner Bros said õigused filmiadaptsiooni tarbeks neid 2011. aastast omanud stuudiolt GK Films. Angelina Jolie 2001. aasta "Lara Croft: Tomb Raider" ja 2003. aasta "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life" valmisid Paramount Picturesi käe all ning teenisid üle kogu maailma kokku 432 miljonit dollarit. Filmides astusid toona üles veel Daniel Craig ja Gerard Butler.

2018. aasta "Tomb Raider" kohta on nii palju teada, et režissöör on Roar Uthaug. Tema viimane film oli ka Eesti kinosid aasta alguses väisanud Norra katastroofifilm "Laine". Stsenarist on aga tulevase "Transformers: The Last Knight" üks kirjutajatest Geneva Robertson-Dworet. Produtsent Graham Kingi käe all on valminud "Argo", "Z maailmasõda" ("World War Z"), "Rango", "Hugo", "Külm linn" ("The Town"), "Vereteemant" ("Blood Diamond") ja "Narkoäri" ("Traffic").

Mänguseeria fännid on avaldanud Vikanderi suhtes nördimust, sest paljud eeldasid, et kahes viimases "Tomb Raideri" mängus Lara Croftile hääle, näo ja liikumise andnud briti näitleja Camilla Luddington valitakse hoopis Lara rolli.

2015. aasta videomängu "Rise of the Tomb Raider" treiler: