"Star Treki" pika ajalooga seeria jaoks on tegu märgilise sammuga, sest esimest korda on tegelaste hulka arvatud avalik gei-tegelane, kes pole mitte uus, vaid juba "Star Treki" universumis eksisteerinud karakter. Herald Suni info põhjal on filmis stseen Hikaru Sulu, tema samasoolise elukaaslasega ja nende ühise tütrega. Filmitegijate sõnul tulenes otsus vajadusest teha 60-ndate seriaalis ja esimeses kuues "Star Treki" filmis Hikaru Sulut kehastanud George Takeile austusavaldus. Takei on praegu tuntud lesbi, gei, bi ja trans kogukonna eestkõneleja ja aktivist. "Star Trek tundmatusse" režissöör Justin Lin ning stsenarist/näitleja Simon Pegg rääkisid otsuse läbi ka Takei endaga ja nii otsustatigi muutus läbi viia.

Pärast uudise ilmsiks tulemist selgus, et päris nii kõik ei olnud ning George Takei polnud Sulu orienatsioonivahetusega tegelikult nõus. The Hollywood Reporteri andmetel on Takei jaoks tegu alguspärase "Star Treki" looja Gene Roddenberry loomingu liigse muutmise ja tänapäeva kohandamisega. Takei oli isegi palunud filmitegijaid, et nad ei muudaks isegi temale suunatud austusavalduse pärast Sulu karakterit, sest see ei läheks kokku tegelase algse päritolu ja karakteriga. Tema soovitas stsenaristidel luua "Star Treki" universumi jaoks täiesti uus tegelane, kes juhtub olema ka näiteks gei. Takei soove ei võetud kuulda ning muutus viidi ikkagi läbi.

Tegelase otsuse muutmise eest osaliselt vastutanud Simon Pegg võttis Takei kommentaaride peale sõna ning kinnitas, et Gene Roddenberry nägemus väga erinevate päritoludega meeskonnast andiski aluse tuua sisse vajalikud muutused. The Guardianile jagatud avalduses kirjutas Pegg, et austab George Takeid väga, kuid ei nõsutu temaga, sest uus "Star Treki" film ongi mõeldud uuele põlvkonnale ning kõiki varasemaid muutusi arvesse võttes oli see samm väga loomulik otsus.

"Star Trek tundmatusse" linastub 22. juulil.