Selleks oli tavaline pilt Brad Pittist Achilleuse rollis, kuid pildil oli midagi valesti - kaadrisse oli jäänud ajastusse kohe mitte üldse sobiv tänapäevane lennuk. Selgus, et kaua aega tõepähe võetud pilt on võltsing. Lennuk lisati pildile programmiga Photoshop.

"Trooja" fotomanipulatsioon

"Trooja" linastumise järel 2004. aastal korraldas veebilehekülg worth1000.com fotovõistluse, milles kutsuti üles saatma töödeldud pilte. Võistlustööde hulgas oli ka "Trooja" fotomanipulatsioon. Antud pilt jõudis võistlusel 8. kohale. Pilt lennukist ja Brad Pittist hakkas levima ning üsna pea jõudis see pea igasse filmivigu loendavasse nimekirja. Worth1000.com pole enam aktiivne, kuid kõik leheküljed on siiski arhiveeritud.

"Trooja" (2004)

Ametliku foto järgi on näha, et lennukit pole kuskil. Filmi uuesti vaadates ei leia seda samuti. Muidugi väidavad vandenõuteoreetikud, et lennuk eemaldati digitaalselt, kui film jõudis DVD ja VHS kassettide peale. Seda ei saa enam otseselt kinnitada, sest keegi ei taha vigu tunnistada, kuid see, mis on korra internetis olnud, jääb sinna igaveseks. Kahjuks peab tõdema, et kuulus filmiviga on võltsing.

Brad Pitti järgmine film "Allied" peaks linastuma 25. novembril, kui just näitleja pole hõivatud väikeste tüdrukute päästmisega.