1. Statham alustas oma karjääri hoopis tänavamüüjana. Ta müüs kaubaautodelt maha kukkunud kaupa koos isaga. Statham on hiljem naljatledes maininud, et vahel kaup isegi ei kukkunud, vaid seda hoopis lükati. Tema sattus seda lihtsalt kinni püüdma.

2. Statham on alati oma välimuse poolest silma paistnud. Pole siis ime, et mees töötas enne näitlejakarjääri algust mõnda aega modellina, kuigi tema pildid olid alati kuidagi mornid ja tõsised, sest mehele ei meeldinud omaenda naeratus. See oli ka põhjus, miks sattus Guy Ritchie legendaarsesse krimikomöödiasse "Hunnik pappi ja suitsev kaheraudne" ("Lock, Stock and Two Smoking Barrels"). Ritchie nägi Stathami piltides tõeliselt karmi tegelast, kes sobiks ideaalselt tema filmi.

"Blitz"
3. Statham osales Kit Kati telereklaamis. 2003. aastaks oli Statham osalenud juba mitmes Guy Ritchie populaarses filmis ("Hunnik pappi ja suitsev kaheraudne", "Snatch") ning selleks ajaks oli ilmunud ka esimene "Riskikuller", kuid ometigi leidis näitleja aega osaleda Kit Kati üllatavalt filosoofilises telereklaamis.

4. Statham sai 26. juulil 49-aastaseks (ta on nüüd sama vana kui Vin Diesel), kuid miskipärast on tekkinud segadus tema sünniaasta ümber. Laialt levinud info kohaselt on selleks 1967, kuid on ka neid, kes väidavad, et ta sündis hoopis 1972. Millest selline vasturääkivus? 2011. aastal olevat tema Wikipedia lehe kallal käinud vandaalid, kes vahetasid ära näitleja sünniaasta ja vanuse, mistõttu tekkiski suur segadus. IMDB ja Wikipedia järgi on sünniaastaks 1967, kuid paljud teised kohad kinnitavad endiselt, et selleks on 1972. New York Timesi intervjuu andmetel on Stathami sünniaasta siiski 1972 ning ta sai 26. juulil siiski 44-aastaseks. Müstika!

"Professionaal" ("Safe")

5. Statham teeb kõik oma trikid ise (nagu üritab teha ka Tom Cruise). Ta on olnud väga häälekas selles osas, et ka kaskadööridel oleks Oscaritel oma kategooria. Kas hullumeelselt tempokat märulit "Adrenaliin" mäletate? Sel juhul mäletate ka viimast stseeni helikopteris, kus näitleja ripub maa ja taeva vahel. Jah, Statham tegi selle kaskadööritriki ise läbi!

6. Statham on väga andekas malemängija. Tema ja režissöör Guy Ritchie mängisid väga palju võtete vahel, kuid Statham on hiljem kinnitanud, et Ritchie on mängus lausa kohutav ning võlgneb kaotuste eest talle päris korraliku summa.

7. Talle mitte ainult ei meeldi jalgpall, vaid ta on ka väga hea mängija. Ta on amatöörjalgpallurite meeskonnas Hollywood United F.C.

Jason Statham filmis "Parker"

8. Rotten Tomatoesi andmetel on Stathami parim film Paul Feigi komöödia "Spioon" (2015). Kõige madalama hinnanguga film on aga Uwe Bolli "In Name of the King: A Dungeon Siege Tale" (2006).

9. Statham on osalenud ka mitmes videomängus. Nendeks on "Red Faction II" ja "Call of Duty".

10. "Palgasõdurid 3" oleks Stathami jaoks jäänud peaaegu viimaseks filmiks. "Palgasõdurite" seeria on tuntud märulistaaride ja hullumeelsete kaskadööritrikkide poolest, Ühe sellise võtte ajal sõitis näitleja suure veoautoga sadamakailt merre, kuigi auto pidi juba enne peatuma. Seda ei juhtunud ning auto põrutas edasi. Õnneks jäi näitleja terveks.