Selles ebatavalises juhtumis on süüdi kassivõlur, loomakaupluse omanik Felix Perkins (Christopher Walken), kes müüb miljardärile koheva kassi, keda tema sünnipäevalaps Rebecca on ammu igatsenud. Felix Perkins hoiatab raevunud miljardäri, et too peab nädala jooksul parandama oma elu suurima vea, pöörduma lõpuks perekonna rüppe tagasi ja pakkuma kassina oma lähedastele rõõmu, vastasel korral jääb ta igavesti kassiks.

"Üheksa elu"

Kas Tom Brand lepib sellega? Edukas ja auahne ärimees ei alistu sugugi kohe kassiinstinktidele ega taha tütrega mängida. Tal on üksainus eesmärk: rutem äriellu tagasi, sest aeg on raha. Juhipositsioon, ebausaldusväärsed kaastöötajad ja oht jäädagi kassiks ajavad magnaadi lausa arust ära, mistõttu ta püüab ikka ja jälle tõestada, et ta pole kass. Tema teine naine Lara (Jennifer Garner) ei mõista ka kõige reetlikumaid märke. Saatuslik päev jõuab aina lähemale, kuid Tom Brandi tütar on uue lemmiku üle väga õnnelik.

Barry Sonnenfeld on tuntud režissöör, kelle karjäär algas vendade Coenide juures ja sai hoo sisse filmidega "Addamsite pere" ja "Mehed mustas". Ka tema uue filmi peategelane on inimloomuga kass nimega Kahupüks. Eriefektid olid kulukad ja filmi eelarveks kujunes 50 miljonit dollarit.

"Üheksa elu" toob Eestisse Garsu Pasaulio irasai ning film linastub 5. augustil.