Videokassetid ja videomakid olid ka Eestis täiesti tavalised laiatarbevahendid. Filmide vaatamine ning saadete, filmide ja sarjade salvestamine muutus täiesti tavapäraseks. DVD, Blu-ray ja kõikide teiste digitaalsete kanalite saabumisega jäid videomakid tolmu koguma ning vajusid unustusehõlma. Päris nii see igal pool ei juhtunud, sest vähemalt Jaapanis toodeti neid edasi. Nüüd on ka sellel lõpp. Uskumatu, et nüüdseks iganenud tehnoloogia suutis senini vastu pidada.

Tõsi, mõned filmid on videokassetidel palju parema kvaliteediga, sest neid pole aastate jooksul digitaalselt täiustatud ja muudetud. Mitmed filmid mõjuvad videokassetide peal seetõttu palju orgaanilisemana, sest kõik algupärased vead, halb grimm ja viletsad efektid on väga selgelt näha. DVD ja Blu-ray tulekuga töödeldi mitmed filmid nii hoolikalt ära, et need ei sarnane enam üldse algupärase versiooniga.

Funai Electric tootis videomakke ligi 30 aastat, kuid lõpetasid äri juba eelmisel kuul. Hiilgeaegadel müüs Funai aastas 15 miljonit videomakki. Aja on muutunud ja isegi need, kes keeldusid enne vooluga kaasa minemast, peavad seda lõpuks ikkagi tegema.

Algupärased reklaamid videomakkidele.