"Don't Breathe" on 2013. aasta "Kurjad hinged" ("Evil Dead") uusversiooni režissööri Fede Alvarezi teine täispikk mängufilm. Lavastaja teeb endiselt suurepäraseid karjäärivalikuid, sest madala eelarvega loodud õudusfilmid on praegu kõige suuremad kassahitid ning viivad tavaliselt palju suuremate filmideni. Näiteks palgati "Kurja kutsumise" režissöör James Wan lavastama "Kiirete ja vihaste" seeria seitsmendat osa.

Filmil on varuks üks väga huvitav konks - noored otsustavad röövida pimeda mehe kodu, aga nad ei oota seda, et seesama pime mees on tegelikult väga võimekas külmavereline mõrtsukas.

Peaosades on Jane Levy ("Kurjad hinged"), Dylan Minnette ("Hirmujudinad"), Daniel Zovatto ("See jälitab sind") ja Stephen Lang ("Avatar").

Ametlik sisututvustus:

Rocky (Jane Levy) on kõigeks valmis, et pääseda hoolimatu ema juurest minema ning päästa noorem õde samasugusest masendavast eksistentsist. Ühes sõprade Alexi (Dylan Minnette) ja Moneyga (Daniel Zovatto) on ta juba mitu murdvargust läbi viinud, et koletust Detroiti kodulinnast pääsemiseks piisavalt raha koguda. Pisivargustega pole nad aga suutnud suurt varandust kokku ajada, seega kui kolmik kuuleb üksildases naabruskonnas elavast pimedast mehest (Stephen Lang), kel on koju kenake rahasumma peidetud, otsustavad nad oma suurima ja viimase röövi korraldada. Kuid kõik veab viltu, kui tulevane ohver osutub oodatust palju hirmuäratavamaks. Mees jahib neid oma otsekui kindluseks muudetud majas ja nad avastavad, et ta peidab rahast enamat. Alvareze meisterlik ja vaatemänguline põnevik on šokeeriv, pingeline ja viimase hirmsa minutini tempokas.

"Don't Breathe" linastub Eesti kinodes veel teadmata ajal.

R-reitinguga treiler
Ametlik treiler