"The Thing" on põhjusega kultusfilm - peaosas oli ka praegugi tegutsev alati sümpaatne filmistaar Kurt Russell, režissöör Carpenter manas filmifännide silme ette midagi tõeliselt hirmsat, mis peab peab tänaseni ajahambale suurepäraselt vastu ning muidugi unustamatud eriefektid, mis kummitavad õudusfilmide fänne siiani.

"The Thingi" keskmes on väga oluline stseen, milles peategelased üritavad ära arvata, kes nende hulgast on tulnukorganismi poolt üle võetud ja kes mitte. Tegelased leidsid selleks leidliku lahenduse - tulnuka veri reageeris tulele väga ägedalt. Tegelased olid sunnitud natuke verd jagama, et leegiheitjaga varustatud Kurt Russell saaks rahulikult hingata. Olukord lendas kiiresti vastu taevast ning tulnukas asus teda paljastanud meestega võitlusse.

Operaator Dean Cundey mainis, et tähelepanelik filmivaataja võis juba enne tegelasi aru saada, kes on tulnukas. Nimelt jättis Cundey inimtegelasi filmides nende silmadesse alati inimliku valgustäpi. Tulnukorganismi poolt üle võetud tegelased olid aga varjutatud ja valgustäpp puudus.

Valgustäpp

"The Thing"

Ei ole valgustäppi

"The Thing"

Valgustäpp
"The Thing"

Ei ole valgustäppi

"The Thing"

Sellised faktid on alati huvitavad, sest vaatamata vanusele suudab mõni film senini üllatada. "The Thing" põhines John W. Campbelli novellil "Who Goes There?", millest omakorda tehti juba 1951. aastal algmaterjaliga nõrgalt seotud film "The Thing from Another World". John Carpenteri versioonile tehti 2011. aastal ka eellugu, mis kandis samuti nime "The Thing".