Kitzbüheli filmifestival kuulub rahvusvahelise filmitootjate föderatsiooni FIAPF poolt akrediteeritud spetsialiseerunud võistlusprogrammidega festivalide hulka, kus võistlevad filmitegijate esimesed, teised ja kolmandad filmid. Festivalil osalenud produtsent Aet Laigu sõnul oli põhivõistlusprogrammi žürii väga kõrgetasemeline: Viini päritolu produtsendi Danny Krauszi (1958) toodetud filmid ja seriaalid on võitnud mitmeid nimekaid auhindu, Gottfried Langenstein (1954) on Saksa tippjuht, kes töötanud kõrgetel ametikohtadel nii ZDFis ja EBUs ning on aastast 2010 ARTE asepresident, Peter Dinges (1961) juhib alates 2004. aastast Saksamaa föderaalset filmiinstituuti ning samuti Viinis sündinud staažika näitlejanna Nicole Beutleri filmograafiasse kuulub muuhulgas "Klimt" (2006) John Malkovichiga peaosas.

Kadri Kõusaare debüütfilm "Magnus" (2007) valiti esimese eesti filmina Euroopa maineikama, Cannes'i filmifestivali Un Certain Regard sektsiooni ja võitis mitmeid nimekaid auhindu, sealhulgas parima mängufilmi auhinna Praha Febiofestil ja Wiesbadeni GoEastil. Kadri teine täispikk mängufilm "Kohtumõistja" (2013) esilinastus Karlovy Vary rahvusvahelisel filmifestivalil East of the West programmis, kus on osalenud ka mitmete teiste eesti autorite esimesed ja teised teosed ning väisas pärast seda veel kümneid festivale. Mängufilmi “Ema” rahvusvaheline esilinastus toimus USA tippfestivalide hulka kuuluval Tribeca filmifestivali rahvusvahelises võistlusprogrammis, olles seega esimene eesti film, mis nii kaugele - põhivõistlusprogrammi - on jõudnud.

Produtsent Aet Laigu sõnul võib Kadri Kõusaart pidada rahvusvaheliselt üheks edukamaks eesti filmitegijaks, kes on panustanud Eesti kui filmimaa positiivse maine kujundamisse varsti juba kümme aastat ning kellel on kujunemas välja oma rahvusvaheline austajaskond. "Ema" festivalilevi jätkub juba septembris Euroopas ja Põhja-Ameerikas.

Mängufilmi “Ema” stsenaariumi on kirjutanud Leana Jalukse ja Al Wallcat, režissöör on Kadri Kõusaar. Filmi peaosades mängivad Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints ja Rea Lest. “Ema” tootis produktsioonifirma Meteoriit. Filmi produtsent on Aet Laigu.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvusringhääling ja Viru Filmifond.