Ameerika filmiakadeemia (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) jagab sel aastal välja neli elutöö Oscarit ning üks nendest läheb ka väsimatule Jackie Chanile.

Chan saab elutöö Oscari novembris Governors Awards nimelisel üritusel. Teiste auhinnasaajate hulka kuuluvad monteerija Anne V. Coates ("Araabia Lawrence", "Chaplin", "Erin Brockovich"), dokumentaalfilmide režissöör Frederick Wiseman ("Titicut Follies", "In Jackson Heights") ja casting director Lynn Stalmaster ("The Graduate", "In the Heat of the Night").

Akadeemia presidendi Cheryl Boone Isaacsi ametlik teadaanne:
"Elutöö Oscar loodigi selliste artistide nagu Jackie Chan, Anne Coates, Lynn Stalmaster ja Frederick Wiseman jaoks — nad on oma ala tõelised pioneerid ja legendid. Akadeemia juhatus on uhke, et saab austada nende erakordseid saavutusi ning ootame kärsitult, et saaksime tähistada kõik koos novembris, kui leiab aset Governors Awards."

Jackie Chani viimaste filmide hulka kuuluvad "Skiptrace", "Railroad Tigers", "The Foreigner" ja tema 2016. aasta filmide hulgast ainsana Eesti kinodesse jõudnud "Kung Fu Panda 3".