"Gold" valmis režissöör Stephen Gaghani käe all. Gaghan pole filmimaailmale võõras - tema käe all valmis 2005. aasta film "Süriaana" ("Syriana") George Clooney'ga peaosas, kuid pärast seda pole lavastaja kaua aega millegi muu poolest silma paistnud. "Gold" paistab olevat aga tõeliselt meelelahutuslik seiklusfilm, mis lõpetab käesoleva aasta päris korraliku noodiga ning võib jõuda ka Oscarite jagamisele. Filmi levitajafirma The Weinstein Company tänavused Oscareid meelitavate filmide hulka kuulub "Lion" ja McDonald's kiirtoiduketi loojast pajatav "The Founder" ning tundub, et sinna mahub ka "Gold", sest selleks on filmil olemas kõik vajalikud osised - rolli jaoks väga palju muutnud peaosatäitja ning inspireeriv lugu tavalisest mehest.

Aasta alguses võis arvata, et McConaughey "Free State of Jones" on see film, mis viib näitleja Oscarite jagamisele, kuid pärast kehva kriitikat langes see võistlustulest välja.

"Gold" on lugu Kenny Wellsist (Matthew McConaughey võttis rolli jaoks ligi 20 kilo juurde) ja Michael Acostast (Edgar Ramírez), kes suunduvad Indoneesia džunglisse lootuses leida sealt kulda. Filmi teistes osades on Bryce Dallas Howard, Toby Kebbel, Macon Blair, Corey Stoll, Bill Camp, Bruce Greenwood, Rachael Taylor ja Michael Landes.

"Gold" jõuab Eesti kinodesse 27. jaanuaril.