"Amalimbo” on üdini mänguline film ja mul on sügavalt hea meel, et filmi autorite julgus eksperimenteerida ja erinevaid esteetikaid segada on leidnud nii kõrge tunnustuse. Veneetsiasse, ühele maailma kolmest olulisemast filmifestivalist, valiti Orizzonti lühifilmide võistlusprogrammi 1433 esitatud filmi hulgast vaid 16 filmi ning seal preemia pälvimine on praeguseks ületanud kõik meie ootused ja unistused. Veneetsias toimus ka alles “Amalimbo” maailma esilinastus ehk sellega filmi festivaliring alles algas. Seoses Euroopa filmiakadeemia auhinnale kandideerimisega on “Amalimbol” juba ees ootamas palju uusi festivale ning ise on hakanud ühendust võtma ka rahvusvahelised müügiagendid ja välismaised telekanalid. Ootame suure põnevusega, et mis “Amalimbost” nüüd edasi saab ja meel on väga hea, et film maailmas laiemalt levima hakkab,” kommenteerib filmi Eesti-poolne kaasprodutsent Marianne Ostrat.

15-minuti pikkune “Amalimbo” on fantaasiažanris lühianimafilm 5-aastasest tüdrukust Tipuanast, kes satub emotsionaalsesse “limbosse”, püüdes mõista ning toime tulla oma isa ootamatu hukkumisega. Film kasutab julgelt neljas erinevas stilistikas 2D-animatsiooni ning seob need tundlikult tervikuks. “Amalimbo” on valminud tihedas loomingulises koostöös Rootsi režissöör Juan Pablo Libossarti ja Eesti animaatori ja kunstniku Roland Seeri vahel. Filmi peatootja on Stockholmis baseeruv Fasad ja Eesti-poolne kaastootja animatsioonistuudio Fork Film.

29. Euroopa filmiauhinnad antakse Euroopa Filmiakadeemia poolt välja 10. detsembril Wrocławis. Lühifilmi kategoorias kandideerib 15 lühifilmi, mis on valitud välja 15 nimekal lühifilme näitaval Euroopa filmifestivalil. Praeguseks on oma kandidaadid esitanud 13 festivali. Filme hindavad üle 3000 filmiakadeemia liikme. 2012. aastal kandideeris Euroopa parima lühifilmi auhinnale Kaspar Jancise ja Vladimir Leščiovi joonisfilm “Villa Antropoff”.

Eestis esilinastub “Amalimbo” 13-17. novembril toimuval festivalil Animated Dreams.