Et saada selgust, mida filmi juures kritiseeritakse ja kiidetakse, toon välja Eesti ja USA filmikriitikute ja -huviliste arvamused. Esmajärjekorras on teie ees ülevaade Eesti filmikriitikute ja -huviliste arvamustest.

Lauri Kaare, elukutseline filmihuviline, levitaja ja tõlkija
Tohutu kergendus ja rõõm, kui film, mida oled oodanud nagu jõule, ei vea alt. "Seitse vaprat" on väga hea, žanri traditsioone austav mehine meelelahutus, mis on oluliselt parem kui 1960. aasta "Seitse vaprat". Uue filmi tempo püsib algusest lõpuni, puuduvad naeruväärselt puised kõrvalosatäitjad, seitsmik on tunduvalt värvikirevam multikulti punt nagu Metsik Lääs ja Ameerika ise. Märul, eriti nimikangelaste esimene ühine etteaste, kisub kaasa ega ole greengrassilikult (režissöör Paul Greengrassi - toim.) sodiks monteeritud Paadunud vesterni-fännina tahan seda kinos vähemalt korra veel. Kui sul on isa veel alles, siis mine kinno temaga koos. See on just sedasorti film. 2016, tõeline vesterniaasta - jaanuaris Tarantino "Vihane kaheksa" ja nüüd Fuqua "Seitse vaprat". Suur aitäh mõlemale.

"Seitse vaprat"

Timo Diener, filmilevitaja
Pole ammu midagi soovitanud ning seda silmas pidades arvasin, et ma ei pea kindlasti soovitama "Seitsme vapra" uusversiooni. Nüüd pean oma sõnu sööma, sest välja tuli viimase peal film, mis on vanamoodne, aga samas ka värske. Filmis on kõike parajas koguses - nalja ning lahedaid tegelaskujusid, kelle hulgast ükski ei domineerinud liigselt teiste üle. Denzel on lahe nagu alati, Chris Pratt on staariks sündinud ja teised toetavad neid suurepäraselt. Aastal 2016 tuleb ära vaadata iga vestern, mida filmimeka suvatseb teha. Kunagisse versiooni on suhtutud aupaklikult ent mitte lömitavalt ning filmi kõlbab vaadata ka neil, kes arvavad, et Kurosawa ja Sturgesi teosed asuvad kättesaamatus kõrgustes. Muidugi on kõigil oma maitse, aga niisama profülaktika mõttes võib siia lisada, et kui sulle "Seitse vaprat" ei meeldi, siis oled mingis elustaadiumis ilmselt langetanud valesid otsuseid.

Ralf Sauter, Ralfi nurk
Kuigi julgelt priisanud tegijate armastus žanri vastu välja paistab, on "Seitse vaprat" üks selle aasta pettumuslikumaid kommertsfilme ja järjekordne kaasaegne uusversioon, mida polnud tarvis tehagi. Kahtlustan nagunii, et seda innustas tootma superkangelaste rühmadest rääkivate populaarsete koomiksifilmide nagu "Tasujad" või "Galaktika valvurid" (kus samuti Pratt üles astub) ning Quentin Tarantino "Vabastatud Django" suur edu.

Hendrik Alla, Postimees
Pika verepulma asemel oleks võinud rohkem aega võtta tegelaste peenemaks väljajoonistamiseks, nagu Kurosawal ja Sturgesil. Tõsi, esimese film oli ka 3,5 tundi, mida tänapäeva vaataja naljalt ei taluks. See-eest paneb ta märulimeest pundi kokku vastuolulistest tegelastest: kodusõja erinevate poolet veteranid, indiaanlane ja vana skalbikütt, mehhiklasest bandiit ja pearahakütt, lisaks veel hiinlasest raudteetööline, aga nende vahel ei teki erilisi reaktsioone. Naistegelase (Haley Bennett) sissetoomine on kah üsna ebavajalik ja arusaamatu.

Madis Vohu, Kinoveeb.ee
Tegu on klassikalise ja kvaliteetse vesterniga, mis täidab oma eesmärgi, kuid samas stiilis filmid lähevad kindlasti paremini peale Ameerikas, kus filmi ja žanri taust, müüdid ja ajalugu on otseselt publiku maitseeelistustega seotud. "Seitse vaprat" ongi täpselt see mis ta on – vestern! Lugu on lihtne ja sügavat filosoofiat siit otsida ei tasu.

"Seitse vaprat"

Vastukaaluks Eesti filmikriitikute ja - huviliste arvamustele lisan ka mõned väljalõiked USA tippkriitikute arvustustest. Rotten Tomatoesi hinnang on hetkel 62%, IMDB 7,2 ja Metacritic 54

Anthony Lane, New Yorker
Fuqua vesternis pole väga palju reaalset ajalugu ega ka ka päris vesterni. Kogu žanr on filmi jaoks taandatud populaarsetele märksõnadele ning film ei suuda pakkuda oodatud värskust.

Peter Travers, Rolling Stone
Kui relvade välkudes ratsutava Denzel Washingtoni esimene vestern ei suuda sinu pulssi kiirendada, siis tasub mujal edasi lugeda.

Lindsey Bahr, Associated Press
Film võiks olla palju hullem, aga õnneks on kõik Denzel Washingtoni võimekates kätes ja neid toetab ka alati särav Chris Pratt.

Lou Lumenick, New York Post
Meelelahutuslik ja ilusa väljanägemisega uusversioon 60ndate "Seitsmest vaprast" on Denzel Washingtoni jaoks loodud.

"Seitse vaprat" on praegu Forum Cinemas kinodes