"Tüdruk rongis" ("The Girl on the Train") räägib salapärase ja kriminaalse loo alkoholismi ja mälulünkade all kannatavast Rachelist (Emily Blunt), kes reisib iga päev rongiga ja vaatleb üht maja. Pideva jälgimise tulemusena hakkab see muutuma juba kergelt kõhedaks ning ühel õhtul, kui neiu jõuab koju, veritseb ja ei mäleta midagi, mis öösel juhtus, hakkab ta kahtlema juba kõiges – inimestes ja iseendas. Kõik udused küsimused, mida ta endale esitab, muutuvad üha rohkem ebaselgemaks ning ta ei saa enam aru, kust läheb piir reaalsuse ja luulude vahel. Ootasin "Tüdruk rongis" juba suvest saadik ja kuigi ma ei teadnud loost endast palju, ei soovinud ka end liigselt üles kütta, sest paljud enne linastumist üleskiidetud asjad ei ole alati nii head.

Pean kohe alguseks ütlema, et "Tüdruk rongis" ei sobi neile, kel pisut õrnem närvikava ja kes loodavad, et siit rullub laiali vaid lihtne krimilugu, kus üks tegelane on kõiges süüdi (treiler petab kohati korralikult ära). Kui kõik see suur draama kõrvale jätta, on tegu filmiga õnnetutest armusuhetest, milles kruvitakse pinget viimse piirini viidud äärmuslike süžeepööretega. Peaosatäitja Emily Blunt on mulle alati tohutult meeldinud: ka seekord ei vedanud tema ülimalt veenev sooritus alt. Ehkki tegu on thriller-draamaga, oli filmi esimene pool veidi veniv ja igav. Liigselt tutvustati karakterid ette ära, mistõttu kadus salapära ja müstika. Oleksin soovinud näha lugu põnevusega avanemas, aga õnneks tegi seda suurepäraselt filmi teise poole pingestatus.

"Tüdruk rongis"

Lõpuks elasin kõige rohkem kaasa filmi ainsale ohvrile, Rachelile, kes sattus olema valel ajal vales kohas. Tekkis küsimus, et kas vahel ikka tasub oma nina teiste asjadesse toppida. "Tüdruk rongis" kaasahaarav lugu tõmbab kinokülastaja endasse ning põnevat vaatamist jagub korralikult. Küll aga sisaldab film võikaid stseene ja sünget atmosfääri, mistõttu ei soovitaks seda nõrganärvilistele. Mõned kaadrid on tõsiselt häirivad ning film kisub väga veriseks. "Tüdruk rongis" on oma eludega puntras olevatest inimestest, kes näevad enda ümber ainult teiste ideaalset elu. Seda muuta soovides võib aga olukord võtta sootuks halva pöörde ja lõpuks ei saa enam ise ka aru, et kas süüdi on mäluaugud või hoopis ohtlikult hea kujutlusvõime.

Teistes rollides tahaksin ära mainida Haley Bennetti ("Kutsuge McCall", "Marley ja Mina"), Justin Therouxi ("Ameerika Psühho", "Zoolander 2"), Luke Evansi ("Kiired ja Vihased 6"). "Tüdruk rongis" sobib neile, kellele meeldis "Kadunud" ("Gone Girl"), kuid film ei suuda siiski David Fincheri varjust üle olla. Sellegipoolest ei ütle, et tegu oleks põrunud adaptsiooniga. Võimalik, et ei tahagi pärast filmi raamatut ette võtta, sest sügisesed õhtud on niigi pimedad ning sünge temaatika võib meeleolu üsnagi masendavaks muuta. Kui oled Emily Blunti fänn, tasub kindlasti vaadata, kuid kui tunned end pisut ebakindlalt ja kardad häirivaid kaadreid, siis on targem see vahele jätta ja hoopis midagi lõbusamat vaatama minna.

"Tüdruk rongis" on praegu Forum Cinemas kinodes.