Režissöör, stsenarist ja produtsent Uwe Bolli karjäär on sama kirev kui tema isiksus. Boll sai kiiresti väga populaarseks, kui linastus maailma halvimate filmide hulka loetud videomängul põhinev "Alone in the Dark". See ei peatanud teda võtmaks ette aina uusi videomänge: hiljem valmisid veel "House of the Dead", "BloodRayne", "In the Name of the King" ja "Postal". Uwe Boll vastutab selle eest, et videomängudel põhinevatel filmidel on niivõrd halb maine. Olukorda üritas tänavu parandada "Warcraft: Algus" ja tõenäoliselt õnnestub see täielikult detsembris linastuval "Assassins's Creedil".

Bolli karjääri ilmestavad lisaks videomängude adaptsioonidele ka krimifilmid, põnevikud ja absurdsed fantaasiafilmid, kuid tema käe all valmisid ka "Rampage'i" filmiseeria, "Tunnel Rats", "Stoic", "Heart of America" ja "Darfur", mis kriitikutele isegi meeldisid. Ometi on Bolli filmides üles astunud Jason Statham, Ben Kingsley, Christian Slater, Michael Madsen, Michelle Rodriguez, Meat Loaf, Udo Kier, John Rhys-Davies, Ron Perlman, Ray Liotta, Burt Reynolds ja J.K. Simmons.

Boll on tuntust kogunud ka Hollywoodi kritiseeriva hoiaku ja väga terava keele poolest. Ta on oma pahameelt väljendanud väga avalikult: Bolli mõtted on jõudnud ka tema Youtube'i kanalisse. "Postalit" reklaamides nimetas ta "Transformerite" filmide režissööri Michael Bay'd ja õudusfilmide poolest tuntud Eli Rothi naljatlevalt idiootideks.

Boll üritas oma viimast filmi "Rampage: President Down" rahastada läbi Kickstarteri. Kampaania ebaõnnestumise järel sõimas ta näiteks "Harry Potterit", Marveli filme ja isegi omaenda väheseid fänne.

Boll kutsus isegi oma filmide suurimad kriitikud poksimatsile. Tegu oli küll "Postali" reklaamitrikiga, aga poksiti päriselt ning Boll võitis.

Naeruvääristatud ja kriitikute ringkondades maha tehtud Boll on 2005. aastast maksnud kõik filmid oma taskust kinni. Metro Newsile antud intervjuus kinnitas režissöör, et tegi neid rumalaid videomängudel põhinevaid filme ainult sellepärast, et saada piisavalt raha kõikide teiste tulevaste projektide jaoks. Bolli sõnul on DVD ja Blu-ray turg surnud, sest viimase kolme aasta jooksul on müük langenud 80 protsenti. See ongi erru minemise põhjus: ta ei teeni filmide tegemisega enam raha.

"Mulle pole keegi kunagi raha andnud. Ma olen kasutanud oma raha alates 2005. aastast pärast neid rumalaid videomängudel põhinevaid fime, sest muidu poleks ma kunagi järgmiste jaoks raha kokku saanud. Toona ei saanud ma öelda, et teeme "Darfuri" (Bolli 2009. aasta film Darfuri konfliktist). Mul pole vaja Ferrarit, mul pole vaja jahti, ma investeerisin oma filmidesse ja kaotasin palju raha."

Uwe bolli viimane film oli tänavuse aasta "Rampage: President Down".