1. "Galaktika valvurid Vol. 2" ("Guardians of the Galaxy Vol. 2") - 28. aprill

"Galaktika valvurid Vol.2" on järg 2014. aasta Marveli hittfilmile "Galaktika valvurid", milles kaugel kosmoses leiab tahumatu seikleja Peter Quill (Chris Pratt) end halastamatu inimjahi keskmest, olles varastanud müstilise, salapäraste võimetega kera, mida himustab võimukas kurikael Ronan (Lee Pace), kelle auahned plaanid seavad ohtu kogu maailmaruumi suhtelise stabiilsuse. Selleks, et Ronani haardest pääseda, peab Quill sõlmima hapra vaherahu nelja teineteisest kardinaalselt erineva lindpriiga, kelleks on tulirelvadest lugu pidav pesukaru (jah, pesukaru...) Rocket, välimuselt puuga sarnanev humanoid Groot (Vin Diesel), surmavalt ohtlik ja salapärane Gamora (Zoe Saldana) ning oma isiklikest kättemaksuplaanidest tiivustatud Hävitaja Drax (Dave Bautista). Kui aga Peterile saab selgeks müstilise kera tegelik jõud, peab ta tegema kõik endast oleneva, et see heidikute kamp ühtseks rusikaks liita ning Ronanile vastu hakata. Terve galaktika saatus on kaalukausil...

Teine osa jätkab sealt, kust esimene pooleli jäi: saame teada, kes on Peter Quilli isa ning kuidas seostuvad valvurid "Tasujate" järgmise filmiga "Avengers: Infinity War".

2. "Wonder Woman" - 2. juuni

DC filmiuniversumi "Wonder Woman" näitab, kuidas amatsoonide printsessist ja pooljumalannast sai tema kodusaare üks suurimaid kangelasi pärast seda, kui Diana sattus inimeste maailma täis sõda ja vägivalda.
Filmi peaosas on "Kiirete ja vihaste" seeriast ja "Batman vs Superman" filmist tuntud modell ja näitleja Gal Gadot. Kõrvalosas on praegu uue "Star Treki" filmiga kinosid vallutav Chris Pine. Teistes osades on veel Lucy Davis, Connie Nielsen, Robin Wright, Danny Huston ja David Thewlis.

3. "Ämblikmees: Kojutulek" ("Spider-Man: Homecoming") - 14. juuli

"Ämblikmees: Kojutulek" puhul on egemist ajaloolise momendiga, sest esimest korda Ämblikmehe filmiadaptsioonide ajaloos ei seisa filmi taga mitte Sony Pictures, vaid Marvel Studios. Pärast kahe eelmise "Imelise Ämblikmehe" ebaedu alustas Sony ja Marvel koostööd, et tuua ka Ämblikmees Tasujate kirevasse maailma. Nii Ämblikmees kui Tasujad on küll pärit Marveli koomiksitest, aga filmiõigused kuulusid pikka aega erinevatele stuudiotele, mistõttu polnud Ämblikmehel võimalik teiste Tasujatega varem liituda.

Nüüdsest saame Tom Hollandi Ämblikmeest näha nii tema enda filmis kui ka kõikides tulevastes Marveli koomiksifilmides. "Homecoming" omandab kohe uue tähenduse - kaua aega eemal olnud tegelane naaseb koju.

Esimest korda nägime Tom Hollandit Ämblikmehe rollis "Kapten Ameerika: Kodusõjas":

4. "Thor: Ragnarok" - 27. oktoober

"Thor: Ragnaroki" lugu leiab aset pärast teise "Tasujate" filmi sündmusi, kui Thori hoitakse Sakaar nimelisel planeedil vangis. Ta on kaotanud oma haamri ning kõigele lisaks peab võitlema areenil nagu gladiaator oma vana sõbra Hulki/Bruce Banneri vastu. Thor peab naasma Asgardi, et päästa kodu Hela (Cate Blanchett) esile toodud kataklüsmilise Ragnaröki küüsist.

5. "Õigluse liiga" ("Justice League") - 17. november

"Õigluse liiga" on järg möödunud aasta DC koomiksifilmile "Batman vs Superman: Õigluse koidik". Batman, Superman, Aquaman, Cyborg, Flash ja Wonder Woman moodustavad meeskonna, et võidelda Maad ohustava vaenlase vastu, kelleks on Steppenwolf ja tema käsilased Parademons.

6. "Deadpool 2" - 1. juuni

Ebatavaline superkangelasefilm "Deadpool" oli möödunud aasta suurim üllataja ning filmi ootamatu edu tulemusena kinnitas nimikangelast kehastanud Ryan Reynolds, et naaseb ka 2018. aastal linastuva järje jaoks. Õnneks või kahjuks ei läinud kõik plaanipäraselt ning teise osa jaoks vahetati välja režissöör Tim Miller, keda asendab efektse märuli "John Wick" üks režissööridest David Leitch. Ühes asjas võib kindel olla: "Deadpool 2" tuleb sama vaimukas kui esimene osa.

7. "Black Panther" - 18. veebruar

"Kapten Ameerika: Kodusõda" tutvustas Marveli filmiuniversumi jaoks täiesti uut kangelast, kelleks on Must Panter (Black Panther). Ka tema saab päris oma filmi,.

8. "Avengers: Infinity War" - 4. mai

"Tasujad: Ultroni ajastu" järg jõuab kinodesse kahes osas. Seekord istuvad lavastajatoolis Anthony ja Joe Russo, kes tegid ka suurepärased "Kapten Ameerika: Talvesõdalane" ja "Kapten Ameerika: Kodusõda".

9. "Ant-Man And The Wasp" - 6. juuli

Järg 2015. aasta filmile "Sipelgamees" ("Ant-Man").

10. Veel nimetu X-meeste film - juuli

Üks paljudest uutest "X-Meeste" filmidest, mida praegu plaanitakse. Selleks võib olla "X-Mehed: Apokalüpsis" järg, mis keskendub Jean Grey tegelaskujule, "Logani" järg "X-Force", mis keskendub uuele mutandile Laurale.

11. "Venom" - 5. oktoober

Ämblikmehe suurim vastane Venom astus filmides viimati üles algupärase "Ämblikmehe" triloogia kolmandas osas ning fännid tundsid, et film ei suutnud näidata Venomit nii nagu tegelikult vääris. See viga parandatakse üsna pea.

12. "Aquaman" - 21. detsember

Jason Mamoa tõestab, et isegi "Aquaman" võib olla väga stiilne ja eeskujulik kangelane. Merede ja ookeanide valitsejana on annab ta oma panuse ka "Justice League" filmis.

12. Animeeritud Ämblikmehe film - 14. detsember

"Spider-Man: Homecoming" pole ainuke film, mis toob tagasi Ämblikmehe. Plaanis on ka animeeritud film.

13. "The Batman" - kuupäev teadmata

Kaua aega pärast Ben Afflecki valimist "Batman vs Superman" pimeduse rüütli rolli käisid kuulujutud, et Affleck lavastab järgmise Batmani soolo filmi. Ben Affleck pidi naasma nii Batmani rolli kui ka lavastajatooli, kuid näitleja loobus siiski lavastajatoolist ning see läks "Ahvide planeedi sõja" režissöörile Matt Reeves. Affleck on endiselt Batmani rollis ning tema vastane võib olla Deathstroke (Joe Manganiello).

14. "Captain Marvel" - 8. märts

Marveli koomiksites on väga palju naiskangelasi, aga suurele ekraanile on neid jõudnud vähe. Marveli filmiuniversumi kolmanda faasi filmid pakuvad siiski suurt vaheldust. Näiteks mängib "Galaktika valvurite" teises osas Elisabeth Debicki peamist antagonisti, "Doctor Strange'i" põhitegelased on lisaks Benedict Cumberbatchile ka Tilda Swinton ning Rachel McAdams. Cate Blanchett ja Tessa Thompson on järgmises Thori filmis "Thor: Ragnarok" samuti tähtsal kohal. Viimaste uudiste kohaselt on "Musta pantri" filmis ka Oscari-võitja Lupita Nyong'o.

Viimasel Oscari tseremoonial ootamatult parima naispeaosatäitja Oscari endale napsanud Brie Larsen oleks aga Marveli esimene naissuperkangelane, kellel oleks päris oma film. "Captain Marveli" pole valitud veel režissööri. "Pahupidi" ("Inside Out") ja "Galaktika valvurite" kirjutajad Meg LeFauve ja Nicole Perlan on stsenaariumi kallal tootanud juba päris kaua.

15. "Shazam!" - 5. aprill

Filmi kohta on teada nii palju, et Dwayne Johnson kehastab peategelase Shazam vaenlast.

16. "Avengers: nfinity War" järg - 3. mai

2018. aasta "Avengers: Infinity War" järg.

17. "Justice League" järg - teadmata kuupäeval

2017. aasta "Justice League" järg.

18. "Cyborg" - aprill

Küborgi tutvustatakse esmakordselt esimeses "Justice League" filmis.

19. Ametliku nimeta Marveli film - mai

See võib olla uue "Ämblikmehe" filmi järg või kolmas "Galaktika valvurite" osa, mida ei lavasta senise kahe osa režissöör James Gunn.

20. "Green Lantern Corps" - juuli

Ryan Reynoldsi versiooni "Rohelisest lanternast" üritavad kõik unustada: filmi kukkus nii kriitikute kui ka investorite silmis täiesti läbi. 2020. aastal üritatakse "Roheline Lantern" jälle kinodesse tuua.

21. Ametliku nimeta Marveli film - juuli

"Ämblimehe", "Musta pantri", "Doktor Strange'i" või "Galaktika valvurite" järg.

22. Ametliku nimeta Marveli film - november

Erinevate allikate kohaselt võib see olla uus "Blade'i" film.

23. "The Flash"

The Flashi tutvustatakse esmakordselt DC superkangelasefilmis "Justice League". Maailma kiiremat inimest kehastab ka "Fantastilistes elukates" üles astuv Ezra Miller.

24. "Suitsiidisalk 2"

Möödunud aastal linastunud "Suitsiidisalk" tehti kriitikute poolt maha, kuigi film teenis maailma kinodest kokku üle 745 miljoni dollari, mis tähendab, et esialgne 175 miljoni dollari suurune eelarve teeniti tagasi ning plaanis on ka järg.

25. "Gambit"

"X-Meeste" universumist pärit Gambitil pole filmidega vedanud: ta astus esmakordselt üles filmis "X-Meeste algus: Wolverine" Taylor Kitschi kehastuses ning edasi on üritatud ebaõnnestunult teha temast eraldiseisev film. Nüüd on see vamimas: Channing Tatum kehastab Gambitit, stsenaariumi kallal nähakse praegu vaeva ning ühel hetkel jõuab see kindlasti kinodesse.
Card

26. "Inhumans"

Algselt 2019. aasta suvel linastuma pidanud "Inhumans" on praegu ilma selge linastuskuupäevata. Marvel pole projekti loomist peatanud, kuid ei reklaami seda enam Marveli filmiuniversumi osana.

27. "Justice League Dark"

"Vaikse ookeani võitluse", "Hellboy", "Blade II" ja "Paani labürindi" režissöör Guillermo Del Toro oli valmis lavastama selle väga ambitsioonika DC superkangelasefilmi, kuid korduvad edasilükkumised sundisid režissööri filmist loobuma. Ohjad võttis üle Doug Liman ("Homse piiril") ning filmi uus nimi olevat hoopis "Dark Universe". Hetkel pole filmi kohta rohkem teada.

28. "Harley Quinn"

Margot Robbie oli Harley Quinni kehastuses nii sobilik, et fännid kiitsid ta kohe heaks ning DC on valmis tegema ka filmi, mille peategelane oleks Harley Quinn ise.

29. "Batgirl

Marveli filmiuniversumi üks arhidektidest ("Tasujad", "Tasujad: Ultroni ajastu") läks üle DC ja Warner Bros. poolele ning hakkab lavastama Batgirli filmi.

30. "Gotham City Sirens"

"Suitsiidisalga" edust sündinud Warner Bros. ja DC idee teha film samanimelisest koomiksist, mis toob kokku Gothami linna kõige ohtlikumad naised Catwoman, Poison Ivy ja Harley Quinn.