1. “Mad Max: Raevu tee” tegevus post-apokalüptilises Austraalias filmiti tegelikult hoopis Aafrika lõunaranniku lähedal Namibi kõrbes, mida tavaliselt kutsutakse “maaks, mille jumal lõi vihahoos”. See on maailma vanim kõrb, millel on vanust 55-80 miljonit aastat ning kus temperatuur võib ulatuda 45 kraadini. Miks neljanda “Mad Maxi” filmi võttepaigaks ei sobinud Austraalia, kus filmiti kolm esimest osa? Vahepeal on teinud kliimamuutused oma töö ning kui oldi alustamas võtteid Broken Hilli kõrbes Austraalias, tabas seda esimene vihm 15 aasta jooksul. Punane sile tühermaa muutus kiiresti lilleaiaks ning suurtest soolajärvedest uudistasid filmiseltskonda pelikanid ja konnad, kellele rolli ei olnud ette nähtud. Isegi episoodilist mitte ning režissöör George Miller oli sunnitud otsima uue võttepaiga.

2. Rohkem kui 80% filmis nähtud eriefekte on tehtud reaalselt, kasutades pürotehnikat, kaskadööre, grimmi ja muud. Arvutianimatsioone kasutati üllatuslikult vähe – eeskätt Namiibia maastiku kohendamiseks, kaskadööride turvatrosside eemaldamiseks ning naispeaosalise imperaator Furiosa (Charlize Theron) vasaku käe asemele proteesi lisamiseks. Sootuks ilma kaskadööri abita tegi aga oma trikid ära vanim näitlejatar filmis, 64-aastane Antoinette Kellermann.

3. Võttepaigal oli kibedasti ametis kuni 1700 inimest alates kaameratiimidest ja kaskadööridest kuni lahingusõidukite juhtide ja maotõrjujateni, kelle töö oli võttepaik puhastada surmavatest roomajatest, kes kippusid tootmisprotsessi segama. Ainuüksi kaskadööridetiimi töötundide kogumaht on võrdne ühe inimese 40 aasta pikkuse karjääriga. Kaskadööridest oli kaasatud 150 inimest, nende seas maailmakuulsa tsirkuse Cirque du Soleil artiste ja olümpiaatleete.

4. “Max Maxi” stsenaristid George Miller ja Brendan McCarthy kirjutasid tonnide viisi materjali, millest jätkuks veel kahe filmi tegemiseks. Järg “Mad Max: Furiosa” on juba välja kuulutatud ning see keskendub sedakorda naispeaosalisele.

5. Filmis astus tuld sülgava kitarristi Doof Warriori rollis üles Austraalia muusik ja näitleja Sean Hape, keda tuntakse paremini nimega Iota. Filmi üks hullemaid tegelasi tavatses sõita massiivse masina katusel, mis oli täis hiigelsuuri kõlareid ja võimendeid. Piisas mehel vaid mõned rifid oma kitarril tõmmata, kui pill tulistas kaelast välja tulelondi. Üllatus-üllatus – see oli päris gaasileek, mille tekitamiseks kaalus kitarr ligi 60 kilo.


6. Filmi monteeris režissöör George Milleri abikaasa Margaret Sixel isiklikult. Kui proua küsis, et miks tema, siis kostis režissöörihärra: “Kui seda teeks mingi kutt, näeks see välja nagu iga teine märulifilm.”

7. Peategelane Tom Hardy murdis võtetel nina, kui sai naispeaosaliselt Charlize Theronilt kogemata küünarnukihoobi. Nimelt kandis naisimperaator rohelist lahast, et hiljem saaks järeltootmises selle muuta käeproteesiks nagu filmi stsenaarium ette nägi.

8. Kogu näitlejateseltskond töötas ilma traditsioonilise stsenaariumita, töö käis hoopis storyboard’i ehk pildirea järgi. Mitte näitlejate kiusamiseks, vaid et režissöör George Miller tahtis teha ülimat hea pildikeelega lugu, mis oleks subtiitriteta mõistetav ka jaapanlastele. Nii töötaski ta näitlejatega 1465 pildirea ja ligikaudu 3500 pildipaneeli vahendusel. Seega võib täie õigusega öelda, et “Mad Max: Raevu tee” joonistati, mitte ei kirjutatud.

9. Filmi värvitonaalsuse osas oli režissöör George Milleril kaks nõudmist. Esiteks, film peab olema nii värviline kui võimalik, et eristuda teistest maailmalõpujärgsetest linateostest, kus tavaliselt kasutatakse süngeid toone. Teiseks said kunstnikud ülesande teha pildikeel nii kaunis kui võimalik. Näitejuhi hinnangul soovivad ka maailmalõpu üle elanud inimesed ilu, olgu olud siis kuitahes kasinad.

10. Peategelane Tom Hardy kandis filmis jakki, mis oli täpne koopia varasemate “Mad Maxi” filmide peategelase Mel Gibsoni kehakattest. Originaal leiti ühest laoruumist. Käsikirjad ei põle, nõnda ka nahktagid!