Jõulupidu kontoris on alati midagi erilist ja kui arvad, et siit tuleb midagi lihtsat, siis pead oma pea patja peitma, sest seinad lendavad eest ja uksed lüüakse lahti. Lets go!

Jason Bateman on mulle alati meeldinud ja ka selles komöödias ei pea pettuma. Sama on Jennifer Anistoniga: ta sobib ideaalselt labastesse komöödiatesse. Nemad ei paku küll midagi uut ega erilist, aga vürtsi lisavad seekord ka teised näitlejad. "Kontori jõulupeo" lugu on küll hullumeelne, kuid väga etteaimatav, mistõttu tahan rohkem rääkida näitlejatest: suurima üllatuse tegi minu jaoks Olivia Munn ( "X-Mehed:Apokalüpsis"). Minu jaoks oli ta enne seda filmi väga halb näitlejanna, kes ei hakanud kunagi silma, kuid alles nüüd märkasin, et ilusa välimuse taga on ka anne.

T.J. Miller ("Deadpool") teeb filmi võtmekangelasena hea rolli, kuid kohati jäi mulje, et ta hoidis end tagasi. Võimalik, et olen selliseid "peofilme" liiga palju näinud ning ootasin seetõttu palju enamat. "Kontori jõulupidu" on film, mida saab teha ainult Ameerikas. Puudu oli vaid Donald Trump, kes oleks filmi ideaalselt sobinud.

"Kontori jõulupidu"

Lugu ise on sedavõrd lihtne, et ma ei tahakski sellel pikemalt peatuda, kuid sisu on lühidalt öeldes selline: firma osakond plaanitakse sulgeda ning töötajad vallandada, kuid neil on üks päästev õlekõrs: nad peavad rikka ärimehe meelitama oma firma partneriks, Selleks korraldatakse aasta suurim läbu, et peo käigus mees nende firmaga koostööd tegema meelitada. Courtey B. Vance teeb moositava ärimehena suurepärase rolli: ta klobitakse filmi jooksul korralikult läbi, aga nii nagu sellistes filmides ikka, siis keegi kunagi viga ei saa.

Kontoris ei saa päriselt niipalju nalja kui siin filmis, ehkki toredaid stereotüüpseid olukordi on küllaga. Kui sul on piinlik, et oled tõsine IT-nohik või üle meigitud tibi, siis see ongi just see, mis teeb ameeriklaste arvates kontorist kontori. Totakaid tegelasi jagub nii palju, et naerupahvakaid on võimatu vältida. Ameerikalikke nalju on ohtralt ning paljud ei pruugi neist aru saada, sest kui vaataja ei tea näiteks, kes on Vin Diesel, siis ei pruugi nali ka kohale jõuda. Sellelaadsed filmid annavad tegelikult halba eeskuju, aga kaugel lombi taga on need tohutult populaarsed. Meil vaadataks sellise asja korraldajaid nagu hullumeelseid.

Ma ise ootasin, et millal ilmuks välja Justin Bieber või Usher. Siin olnuks ruumi veel üllatuste jaoks, kuid tegu on tüüpilise Ameerika filmiga, mis annab tegelikult läänelikku eeskuju, milline peab olema üks pidu, kus ükski eestlane ei teeks piinlikke nägusid ja ehmuks nurka ära, kui äkki hakkab juhtuma imelikke asju ja seltskond läheb käest ära.

"Kontori jõulupidu"

Kokkuvõttes on "Kontori Jõulupidu" lõbus ajaviide. Kui sul on keskmisest nõrgem närvisüsteem või tunned, et oled korralikkuse ikoon, siis see film ei ole sulle, aga kui oled vähegi krutskeid täis või tunned, et enne pühi oleks vaja veidi lõdvaks lasta, siis mine vaata, kuidas pidutsevad inimesed väljaspool Eestit.

Tõmba jõuluvana kostüüm selga, sest pühad pole enam kaugel. Seda, mis filmis täpselt juhtuma hakkab, saab näha kinosaalis. Mida suurem ekraan, seda parem. Filmis jagub ka toredaid rütmikaid palasid, millega saab kas või hiljem juba oma jõulupeol kaasa tantsida.

Kas oled olnud sel aastal halb või hea, vahet ei ole – kontoris on pidu!

"Kontori jõulupidu" on praegu Forum Cinemas kinodes.