Jaapani firma Vinclu andis välja Gatebox nimelise süsteemi, mis on suunatud üksikutele inimestele ning anime - ja mangafännidele (otakud), et nad saaksid kogu aeg oma lemmitegelastega koos elada.

Mis on Gatebox? See kohviaparaadi mõõtu seade, mille põhieesmärk on kuvada arvutiga loodud tegelase hologrammi. Selleks kujutiseks on rõõmsameelse tüdruku näo ja häälega arvuti abil loodud väljamõeldud tegelane Azuma Hikari.

Gatebox teeb süsteemina sinu eest väga palju ära: see võtab vastu ja saadab sõnumeid, kui sind kodus pole; suudab ühendada end erinevatesse nutiseadmetesse ning kontrollida aruka kodu (Smart Home) vahendusel lampe, automaatseid tolmuimejaid ja palju muud. Gateboxile ja Azuma Hikarile loodud reklaamiklipp näitab ühelt poolt, kuhu on liikunud tehnoloogia, kuid teiselt poolt vaadates on video üsna kurblik ja lausa depressiivne.

Uus toode meenutab Spike Jonze 5 Oscarile kandideerinud ja neist ühe võitnud 2013. aasta filmi "Temake" ("Her"), kus Joaquin Phoenix kehastatud tegelasel tekib ebatavaline suhe oma arvuti uue (Scarlett Johanssoni häälega kõneleva) operatsioonisüsteemiga.

See, mis alles tundus olevat filmireaalsus, on nüüd jõudnud ka meie igapäevasesse ellu.

Kas tahaksid koju endale sellist waifut?