See kõik võib tunduda nagu naljamäng kassi ja hiire vahel, kuid asjad kisuvad nagu ikka selliste filmide puhul üle võlli minema ning puudust ei tule ka totakatest olukordadest, siivututest naljadest, ent samal ajal jagub ka muhedat perekondlikku huumorit ning teadlikele vaatajatele suunatud naljad videomängude ja IT teemadel.

Kuna film linastus jaanuaris, siis toredaks avastuseks oli see, et tegevustik toimub jõulude eel ja pühade meeleolus. Võib-olla on film natuke hiljaks jäänud, aga arvestades, et lumi saabus meil võrdlemisi hilja, siis miks mitte. Pühad kestavad edasi vähemalt kinolinal. Filmile annab see pigem plusspunkte juurde.

Pereisa Ned pakib asjad ning kihutab koos perega külla tütrele, kes on tubli ülikoolis õppiv noor neiu Stephanie (Zoey Deutch). Mees ei aima, et tulemas on üks tõeliselt hullumeelne omamoodi road trip, kus Ned peab kokku puutuma tütre väga omapärase, ropu suuvärgi ja ulmelisi tehnikavidinaid armastava kutiga.

"Miks just tema?"

Vanamoodne Ned soovib oma printsessile loomulikult parimat, ent Laird Mayhew (James Franco) võtab oma suhtumisega kohe alguses niivõrd "laia lehe mängimise" ette, et kõik on sõnatud – algab tuline vastuhakk, kuid perre kuuluvad noorem poeg Scotty (Griffin Gluck) ja abikaasa Barb (Megan Mullally) hakkavad kohe alguses tütre väljavalitud noormehe pilli järgi tantsima, riivates sellega Nedi tundeid.

Nüüd püüab Ned teha kõike, et tütar ja ebasoblike käitumismallidega kutt lahku ajada. Kohati lausa süüdimatult käituv Laird soovib saada Nedi õnnistust, sest tahab Stephanie endale naiseks paluda. Kõik see on aga Lairdi kõikvõimalikest tehnikaröögatustest kubisevas häärberis ülimalt keeruline, sest majas ei leidu isegi tualettpaberit ning uhked tänapäevased lahendused saadavad neid kõikjal. Ükskõik, mida Ned ka ei teeks, tuleb vastu ilmvõimatut jama ja kui lisada siia veel Lairdi vulgaarne sõnavara, kentsakas käitumine ja pidevalt ühest hullusest teise kõikuva elustiili, siis ei saagi väga imestada, miks Ned ei suuda tütre väljavalitut seedida.

Ned soovib tütrele ideaalset kaaslast, kes vastaks tema kehtestatud nõuetele. Paraku meeldib Stephanie'le ainult Laird ja isa on tõsises plindris. Tütre värske peigmehe trikkidega läheb kogu ülejäänud perekond kaasa ning Nedil ei jää muud teha kui kaasa mängida, et ikkagi mõistlikku isa mängida ja mitte tütart solvata.

"Miks just tema?"

Ma pole seni näinud ühtegi filmi, milles James Franco oleks olnud otseselt halb. Iga roll, mida ta teeb, on jälle sama lahe kui eelmine! Nii ka seekord. Omamoodi karismaatilise ja ägeda rolli teeb ka Bryan Cranston.Ttema näol on tegu ühe väga huvitava kujuga. Soovin, et ta tulevikus rohkem naljafilmides kaasa teeks. Ta oskab ühteaegu olla väga sümpaatne ning samal ajal jätta huvitavate näoilmetega kustumatult tobenaljaka mulje.

Filmis teeb kaasa veel ka Cedric The Entertainer, kes on varasemalt üles astunud paljudes USA komöödiafilmides. Veel üks avastus oli Zack Pearlmann, kes jätab alati mulje, et olen teda kuskil varem näinud.

Kokkuvõttes on "Miks just tema?" lõbus ajaviide, ehkki veidi nilbete naljadega vürtsitatud pereteemaline komöödia võinuks lõpupoole end rohkem kokku võtta. Kui sulle meeldivad Ameerika komöödiad, siis on "Miks just tema?" ideaalne, vastasel juhul võivad naljad ja dialoogid tunduda väga tuttavlikuna. "Fockerite" ("Meet the Parents", "Meet the Fockers", "Little Fockers") filmiseeria ning "Me oleme Millerid" ("We're the Millers") fännidele soovitatav!

"Miks just tema?"

"Miks just tema?" ei keeranud end nii üle võlli kui mõned teised sarnases stiilis filmid, kuid James Franco ja Bryan Cranston möllasid mõnuga ning täitsid oma rollid suurepäraselt. Filmi eesmärk on pakkuda paar tundi huumorit ja seda see ka tegi!

Taaskord sai kuulda, kuidas kohalik kinopublik ka mõnusalt saalis naeru kihistas. Kui keegi labaseid nalju väga ei salli või on kiire solvuja, siis võib lihtsalt saalist välja marssida. Seekord seda ei juhtunud ning arvestades, et sarnaseid komöödiaid ei jõua meile just iga kuu, soovitaksin soojalt vaatama minna. Ehk saab pisutki vaheldust ja kaasa elada vahvale filmile, kus mängus ühe perekonna saatus.

"Miks just tema?" on praegu Forum Cinemas kinodes.