Hispaania lavastaja F. Javier Gutiérrez ei näita üles erilist huvi selle teosega vaeva näha ning ei paku publikule suurt midagi. Kolm stsenaristi ei suuda sedavõrd mahlaka alusmaterjaliga mitte midagi erilist korda saata, kuid nende kiituseks siiski ütlen, et idee luua õudusfilmist müsteerium tuntud linnalegendi lahendamiseks on andekas ning Samara needus moodsas keskkonnas tundub huvitav,

Kahjuks on filmist puudu igasugune õuduselement - ei ole ehmatust, atmosfääri, tooni ega midagi muud, vaid tulemuseks on pigem halvemapoolne poolpõnevus, kus proovitakse lahendada salapärase neetud videokassetti saladust, mida tegelikult juba korra eelnevalt tehti. Sõbraga koos kinosaalis oli meil äärmiselt lõbus olemine - palju nalja ja head huumorit, sest film tundub olevat paroodia rohkem kui tõsiselt tehtud täispikk linalugu.

"Ringid"

Julia (Matilda Lutz) saadab enda pikaaegse poisi Holti (Alex Roe) ülikooli. Nad suhtlevad igal õhtul, kuid siis äkitselt Holt kaob ning paari päeva möödudes Julia sõidab teda otsima. Peagi avastab, et Holt on vaadanud koos teiste üliõpilastega salapärast videoklippi, mille lõpus kellegi hääl telefonis mainib, et antud inimene sureb seitsme päeva pärast. Julial on mingisugune veider side tüdrukuga Samara, kes on neetud hind tapvas videos ning otsustab kasutada seda ära, et koos Holtiga müsteerium lahendada. Kes on Samara ning mida on võimalik teha, et see hirmus needus lõpetada?

Idee tasandil pakub film mitu huvitavat ja uut aspekti tuntud seerias, mida saaks julgelt ja suure huviga avastada. Eriti mõnus tundus idee tuua Samara tänasesse sotsiaalmeedia, tehnoloogia ja failide vahetuse ajastusse. Mis juhtuks, kui see video panna Youtube'i? Mis juhtuks kui lindistada inimest, kellel saab seitse päeva täis? Kahjuks tänapäevast tehnoloogiat kasutatakse minimaalselt, seega see aspekt kukub kiirelt ära.

Teine ligitõmbav osa oli müsteerium. See on hea mõte ning hästi teostatuna oleks saanud teha midagi huvitavat - paraku ei ole see hästi tehtud ega ole ka huvitav. Toon ja atmosfäär on puudulikud ning näitlemine on põhikooli etenduse tasemel. Tulemuseks on suur segadus ja konarlik ehitus. Film oleks nagu viis tundi pikk, sest mitte midagi ei toimu ning tundub olevat eksperiment, et kui palju ebahuvitavat suudab korraga kaadrisse saada. Teose lõpp on totaalselt loll - sellel pole mingit pistmist ülesse ehitatud maailmaga ning räägitud looga. Mitte mingit pistmist. Teismeliste film, mis proovib istuda täiskasvanute lauas.

"Ringid"

Negatiivse tasakaalustamiseks toon välja mõned positiivsed uuendused, mis realiseeriti õigesti. VHSi ajastust digitaalsele üleminek oli sujuv ja tehtud õige tunnetusega. Kogu asja juhiti läbi sarmika professori ning filmis on mõned lahedad stseenid. Esimene lemmik moment on kohe loo alguses, kus äikese käes välgub Samara kaev ning vihma hakkab sadama alt ülesse. Väga stiilne ja julge ning hoiab koheselt silmad tugevalt ekraanil. Samuti laiendatakse antud universumit korraliku taustalooga ning lisatakse midagi juurde ka juba sadu korda nähtud Samara neetud videolõigule.

Lugu, mis pidi olema "Ring" uuele põlvkonnale, ei tee kokkuvõttes mitte midagi uut ning kõike vana teeb halvasti. Kümme aastat tagasi oleks sellise soperdise vastuvõtt kindlasti parem, kuid tänased standardid on liiga kõrged, et siin midagi tõsiselt võtta. Rohkem põnevus müsteerium kui õudusfilm, sest viimase jaoks peab olema natukene hirmus ja seda see lugu kohe kindlasti ei ole. Antud teos on ainult vaadatav eelmiste hästi tehtud toeste arvelt ning juba varasemalt ülesse ehitatud universumis, sest eraldiseisvana oleks see veelgi jubedam.

Tugeva hoobi saab terve produtseering ka lapsesõbraliku vanusepiiranguga, mis võtab palju loovaid võimalusi õuduse loomiseks. Räägitud lugu vajub koheselt laiali, kui seda mis tahes nurga alt uurida ning saalist väljudes on kulmud kortsus mõttega - kas see pidi olema õudusfilm? Seda filmi saab kokku võtta sõnumiga, mida Holt saatis Juliale: "Ära vaata seda!" - leian, et see on mõistlik nõuanne.

"Ringid" on praegu Forum CInemas kinodes.