Üle tüki aja leian, et see on film, mida võid julgelt sõpradega vaatama minna ning pettuma ei pea. Üllatuslikult varju jäänud filmil palju võlusid: kui sa ei oota pingelist mõtlemist ega pisaraid väljakiskuvat draamat, siis "Kiirtee: Kontrolli alt väljas“ on see film, mille puhul jääb mulje, et tegu on järjekordse "suvalise" märulifilmiga.

Näitlejad on selles kõiges üks suur boonus. Nicholas Hoult (sarnasus Eesti YouTuberi HDTaneliga on hämmastav) on kuidagi alati väga head rollid teinud ning ta ei ole kehvem kui vanameister Anthony Hopkins.

Lisaks Ben Kingsley - tema on tase omaette – kentsakas aktsent ja gängsterlik hoiak sobivad talle ideaalselt. Hopkinsi tegelaskuju mängib kõigiga justkui kassi-hiire mängu ning kogu kupatus on seotud vaid ühe asjaga – armastus. Nimelt kohtab peategelane Casey kauni naise Juliettega (Felicity Jones), kellega tekib suur side. Nende suhe tundub täiesti ideaalne ja elu on ilus.

"Kiirtee: Kontrolli alt väljas"

Kui sajab valget-valget lund ja noor armastajapaar on otsustanud veidi õues hullata, juhtub aga midagi täiesti ootamatut – Juliette lamab ühel hetkel maas ega suuda enam ise oma keha kontrollida. Selgub et noore naise seisund on niivõrd tõsine, et ta vajab neeru siirdamist. Paraku on kõik see niivõrd keeruline ja kulukas ning Casey on meeleheitest segaseks minemas, et oma elu armastus päästa. Juliette tunneb oma noormehe suurt toetust, ent samal ajal võtab ta eluenergia ära meeletu hirm ja paanikahood, kartes kaotada nii enda kui ka armastatud inimese elu.

Ja nüüd kisub asi põnevaks:

Kuna Casey on seotud väga kahtlaste äridega, siis minnakse koos sõbraga abi paluma, et vajalik rahasumma kokku saada. Lahti läheb tõeline mürgel, sest Casey teeb kõik, mis tegema peab ning ühteagu peavad kaks väga tugevat ja rivaalitsevat meest (Hopkins ja Kingsley) klaarima arveid. Kõigi selle vahel on Casey, kes on justkui kits kahe heinakuhja vahel. Lisaks sellele on mängus ka keelatud ained ja ülimalt ohtlikud käigud, mida heaks keerata pole võimalik.

"Kiirtee: Kontrolli alt väljas"

Eesmärk on teha kõik, et päästa, mis päästa annab ja kasvõi iseennast ohverdada, et ei mitte juhtuks nii et armastatud naine sureb ning „pahad onud“ võtavad kõik endale. Mida pean veel "Kiirtee: Kontrolli alt väljas" kaitseks ütlema, on see ehkki võib jätta järjekordse odava märuli mulje võib seda vaadata DVD vahendusel ka teist korda koos sõpradega filmiõhtul – igav ei hakka, pinged on kruvitud enamjaolt lakke ja küllaltki huvitav lugu annab võimaluse kaasa elada päris mitmele peategelasele. Tegu pole väärtfilmiga, milles teevad kaasa väga head näitlejad.

Eriliselt hea on muidugi Anthony Hopkins, kes ei valmista mitte ühegi filmirolliga pettumust. Tema ja Nicholas Houlti vahel on tunda selget ekraanikeemiat – üks vanemast, teine nooremast generatsioonist. Tunduks nagu väljaspool filmivõtteid võiks neist head sõbrad saada ja Houltil on Hopkinsilt palju õppida. Kindlasti oli suur au sellise tippnäitlejaga ühes ja samas filmis kaasa teha. Hopkins mängib antagonistlikku Hagel Kahli ning kohati on see natukene häiriv, sest olen teda näinud ka väga sümpaatsetes ja heasoovlikes rollides.

"Kiirtee: Kontrolli alt väljas"

Lisaks põnevusele leiab siit ka päris korralikult autosid - minu arvates võiks Houlti tegelaskuju vabalt liituda "Kiired ja vihased" meeskonnaga. Hoogsad tagaajamised, räpane äri, armastuse päästmine ja kassi-hiire mäng võib alata! Kui kiirtee lubab, siis see mees peab ületama kõik liiklusreeglid, et päästa armastatud naine ja ühtlasi tegema üliohtlikke käike, et teda ennast ära ei koksata.

Kui kiirelt asjad kulgevad ja kas Casey´l õnnestub oma elu armastus päästa – sellele tasub kinos kaasa elada küll. Tavaliselt kui sellised filmid jõuavad otse DVD peale, saab automaatselt aru miks. Selle puhul siin sellist kõige odavamat maiku ei jäänud, vähemalt minu arvates.