Antud linateose puhul peab rääkima efektidest – täiesti fantastiline, kuidas taaskord meie naabrid on loonud uskumatud eriefektid, millesarnaseid näeb rohkem USA hittfilmides. Kurb on see, et üks tegelaskuju näeb rohkem Batmani põhivaenlase Bane'i moodi välja. Kõik teised on samuti koopiad olemasolevatele kangelastele. Eriti annab vürtsi mees, kes muutub vahepeal ka karuks (vene versioon Marveli Hulkist).

Filmi vaadates tekib küsimus, et miks Eestis selliseid filme ei tehta? Kas ideedest jääb puudu või pole vastavaid vahendeid – ei tea. "Rahuvalvajad" on üsnagi põnev ja kohustuslik vaatamine kõigile, kellele meeldivad erinevad koomiksifilmid ja ka lihtsalt märulid. Filmi algus küll venib ja tegelasi tutvustatakse liiga kaua ning teinekord võiks mõned asjad jätta alguses ikka saladuskatte alla.

"Rahuvalvajad"

Tegelased on täpselt sellised nagu ikka: üks kuri ja kamp häid tegelasi, kes astuvad omavahel võitlusse. Rohkemat polegi ilmselt vaja öelda. Sarnased lood hakkavad end juba ka ammendama, kuid midagi pole otseselt teha, sest ilmselt ei suudeta enam teistmoodi stsenaariume välja mõelda ja nii tulebki minna vana tuttavat rada, et pakkuda fännidele võimalikult turvaline lugu. Kui töötas enne, töötab ka nüüd.

Hea, et tegu pole Ameerika toodanguga, sest nii Sarik Andreasyan ja Andrey Gavrilov on mõlemad seotud olnud ka varem vingete filmiprojektidega. Ma ei tea, mida meie filmitööstus peab ette võtma, et samale tasemele jõuda. Tõeliselt imetlen paljusid Venemaal toodetud kinoüllitisi ja pean jälle avaldama kiidusõnu, sest midagi halba ju otseselt ette heita pole – eriti, mis puudutab kuulipildujaga karu. Võimas!

Juba ainuüksi selletõttu tasub neid ulmeliselt hoogsaid tegelasi kinno vaatama minna. Tundub, et see sobib noortele, ent ka veidi vanem superkangelaste fänn saab siiski meeldiva ja ägeda elamuse osaliseks. Loodan siiralt, et tehakse ka "Rahuvalvajate" teine osa.

"Rahuvalvajad"

Eriti õnnestunud on filmi tutvustav treiler, mis annab korraliku ameerikaliku maigu, sest nii oli kõige lihtsam vene versiooni "Tasujatest" müüa. Filmi eelreklaamiga oli vaeva nähtud ning odavat muljet siit ei jää. Võibolla ainus asi, mis natukene häirima jääb on filmis esinevate kangelaste erivõimed. Need oleks justkui maha kopeeritud kuskilt juba nähtud filmist. Sinna aga ei saa eriti midagi parata, sest samalaadsed teised teosed on lihtsalt täpselt samasugused ja kedagi süüdistama hakata oleks kuidagi nõme. Tegu on korralikult teostatud kinohitiga. Ootasin pisut originaalsemat lähenemist, aga kõlbab ka nii.

Linnud juba laulavad ja karudki ärkavad vist varsti talveunest. Kujutan ette, et metsas müttavad karumõmmid on tänu sellele linateosele nüüd küll rohkem au ära teeninud kui varem. Rahu, ainult rahu.