Kõigi aegade kassatulu edetabelis neljandaks Eesti filmiks kerkinud “Sangarid” on tänavu seljatanud ka rahvusvahelisel bestselleril põhineva “Viiskümmend tumedamat varjundit”, mida ennustati terve aasta üheks suuremaks hitiks.

“Sangarite” levitaja ACME Filmi esindaja Katre Valgma sõnul osati eestlaste kodumaiste ja ajastutruude filmide lembuse tõttu edu ennustada, kuid külastajatele on läinud korda ka selle filmi sotsiaalne mõõde. “1980ndate ENSV ja lääne ühiskonna olude kontrastsust avav “Sangarid” on korraga humoorikas, ent samas mitmekihiline ja mõtlemapanev,” ütles Valgma. “Tänu meisterlikule režissööri- ja näitlejatööle kujunes ‘’Sangaritest’’ täielik õnnestumine. Lisaks huumorile läheb ka filmis lahatav teema inimestele korda, mida kajastab ka rekordiliselt suur kinokülastajate arv.”

Kõigil on endiselt võimalus filmi näha suurtes kinokettides ning sellest reedest ka väiksemates kultuurimajades ja kinoklubides üle Eesti.

Pärast viiendat nädalavahetust on “Sangareid” näinud 75 117 vaatajat, kes on jätnud piletikassasse 426 422 eurot. Nende numbritega paigutub film kõigi aegade Eesti linateoste edetabelis samuti Taska Filmi toodetud “Klassikokkutuleku”, “Nimed marmortahvlil’’ ja “1944” järel neljandale kohale.

Filmi peategelasi kehastavad Märt Pius, Karl-Andreas Kalmet ja Veiko Porkanen, kelle kõrval astuvad üles veel Henrik Kalmet, Ott Sepp, Marika Barabanštšikova, Tõnu Kark, Andres Dvinjaninov, Esko Salminen ja paljud teised.

Seikluskomöödia “Sangarid” põhineb Martin Alguse originaalstsenaariumil, kes aitas kirjutada Eesti publikurekordi löönud “Klassikokkutuleku”. Lavastajaks on Jaak Kilmi, keda kinokülastaja teab kui “Disko ja tuumasõda” ja “Sigade revolutsioon” režissööri. Filmi operaator on Aigars Sērmukšs, kunstnik Katrin Sipelgas, kostüümikunstnik Anu Lensment ja monteerija Tambet Tasuja.