David Beckhami osalusega valminud filmi uues ja nähtavasti viimases treileris tutvustatakse meile Jude Law kehastatud Vortigerni ja kogu elu varjus elanud Arthuri (Charlie Hunnam) tervet kuningriiki raputavat rivaalitsemist. Aegluubis võitlusstseenid, plahvatused, maagia ning sünged hallid toonid ilmestavad treilerit, mis jaotab filmi väga selgelt kolme akti ning ei jäta seetõttu vaatajatele just väga palju üllatusi.

Uus lugu kuningast Arthurist ei seostu 2004. aasta Antoine Fuqua filmiga "Kuningas Arthur", mis taotles rohkem realismi ja ajaloolist tõde. Tundub, et "Kuningas Arthur: Mõõga legend" võtab rohkem eeskuju John Boormani 1981. aasta filmist "Excalibur".

Sünopsis: Kui lapseeas Arthuri isa mõrvatakse, haarab võimu Arthuri onu Vortigern (Jude Law). Oma sünniõigusest ilma jäetud Arthuril pole aimugi, kes ta tegelikult on, ja ta peab üles kasvama äärelinna tänavate rasketes tingimustes. Aga kui ta mõõga kivist välja tõmbab, keerab see ta elu pea peale, ja ta peab tunnustama oma tõelist pärandit, meeldigu see talle või mitte.