"Power Rangerid" telesari on eelkõige tuntud 90ndatest ning isegi praegu meenutan aegu, kus uhke sat-TV oli unistus ning pidin kuulama sõprade käest seriaalis toimunud kohta. Ühel päeval õnnestus sattuda sugulaste juurde Lõuna-Eestis ning siis näitas Saksamaa telekanal RTL just sama sarja. Olin üsna vaimustuses, sest mida võib üks 9-aastane laps ikka tahta. Tagantjärele mõeldes muidugi ununesid need tegelased kiirelt ja asendusid teistega.

Aastaid on mööda läinud küllaltki palju ja tõelised "Power Rangerite" fännid ootasid seda filmi kaua – ilmselt isegi liiga kaua - on ju tänapäeva arvutigraafika ja võimalused paremaks läinud ja igast koomiksist, TV-seriaalist või multifilmist saab palju paremaid kinofilme luua. Mida öelda 2017. aasta "Power Rangerite" kohta?

"Power Rangerid"

Filmi esimene pool meeldis mulle rohkem kui teine. Noorte tundmaõppimine andis võimaluse igast karakterist pisut ka hoolima hakata ja ehkki oleksin rohkem soovinud näha peale hiigelrobotite nende viie erilise inimese võitlusstseene, oli see siiski üsna meelelahutuslik ja ajuvaba (heas mõttes) vaatamine. Vahel on vaja filme, mille ajal ei pea sisust aru saamiseks väga palju pingutama.

Rangerid ise jätsid hea mulje, kuid seda pärssis filmi teine pool, kus tuli välja noorte võitlejate tõeline kurikael ja vastane – Rita Repulsa. Tundus nagu teises pooles oleks kiireks läinud ning unustati noorte tutvustamine, Rangerite kung-fu ja kasutati isegi odava maiguga eriefekte. Filmis oleks võinud olla kahe tunni sees rohkem kaadreid, mida treileris ei näidatud ja „muundumine“ võttis ka kuidagi liiga kaua aega. Ilmselt taheti näidata ka taustalugu neile, kes temaatikaga kursis pole.

Kui sa pole osa fännibaasist, siis tavalise ulmefilmina on film ikkagi pettumus, ent kui meeldivad värvilistes rüüdes roboti moodi inimesed, siis on see kindlasti õige valik. Ei oska öelda, kui palju tunneb rõõmu sellest veidi vanem "Power Rangersite" fänn, ent praegused lapsed, kes ehk ei tea nendest üldse midagi või teavad vähe, siis neile pakub see võibolla isegi ägedama kinoelamuse. Täitsa kujutan ette, kuidas väiksemad lapsed kilkavad, ehkki filmi vanusepiirang on soovitavalt 12-eluaastast. Tegelikult seal midagi otseselt hirmsat polnud – võibolla paar ehmatuskohta ja muidugi ei tasu filmis nähtut järele proovida.

"Power Rangerid"

Näitlejate osas tehti õnneks hea valik. Dacre Montgomery, kes kehastab punast Rangerit, meenutas veidi Zack Efronit. Ülejäänud meeskonnaliikmed olid samuti väga hästi valitud. Elizabeth Banks, kes kehastab kurikaela Rita Repulsat, ei üllatanud mind – temale sobivadki sellised pisut hullumeelsed ja külmad rollid. Ma ei tea, mis Rita rolliga nihu läks, aga midagi ei tundunud nagu paigas. See aga ei ole jälle näitleja süü. Võibolla välimus ning kogu selle kurjuse väljendamine oli pisut arusaamatu ja polnud samas ka väga hirmus.

Üks asi jäi veel selgusetuks - miks Rangerid ei mõelnud, kui lõhkusid maha osa linnakesest ja korraldasid suurema kaose kui nende vaenlased, kuigi nende eesmärk oli maailm päästa. Sisu tundus kohati väga vildakas, ent efektide üle ei nurise v.a mõned kohad filmi teisels pooles, kus asi kiskus käest ära minema.

Kokkuvõttes on "Power Rangerid" kohustuslik vaatamine kunagiste lemmikute austajatele, ent ilmselt lõbusam ja meeldejäävam elamus jääb noorematele vaatajatele. Hea, et linateos oli umbes-täpselt paar tundi ja mitte väga palju üle. Kaks ja pool tundi oleks filmi veelgi rohkem ära rikkunud. Visuaalid olid nauditavad, kuid midagi juhtus filmi teises pooles, mistõttu pean oma hinnangut alla võtma. Põrumine polnud see kindlasti, lihtsalt ootused olid liiga kõrged.

"Power Rangerid"

Ehk suudetakse järgmise osa puhul sisu veidi rohkem lihvida ja loodan, et ei tehta sama viga, mis "Transformerite" filmidega, kus Bay lihtsalt ei oska peatuda, enne kui kõike on juba liiga palju. Paljud sarnases stiilis tehtud filmid ((nt.“Teismelised ninjakilpkonnad“ uusversiooni esimene osa) ei kannata üldse kriitikat. Arvan, et filmi päästis esimene pool – vähemalt oli juba mingil hetkel tunne, et sobib vaadata küll. Vähemalt on tegu meelelahutusliku ulmefilmiga, mida vaadates möödub aeg ja mõtlema eriti ei pea.

Filmi muusikavalik oli samuti meeldiv, vastates täpselt ootustele. Võib öelda, et tegu on noortefilmiga, mille sisu ja atmosfäär kirjeldab ilmekalt kooli teemat, ent muutub superkangelaste žanriks ning loetakse "Ämblikmehe" stiilis moraali: "With great power comes great responsibility“ Kohati annab "Power Rangerid" edasi sõnumit, mis sisaldab koolikiusamise teemat ja sellega kaasnevaid eluraskusi, kuigi nii on suurema osaga noortele suunatud filmides.