Filmisarja 8. peatükki saatis edu ülemaailmselt – 532,5 miljoni dollariga põrmustati rahvusvahelise avanädalavahetuse kinokassa rekord.

8. osa USA avanädalavahetuse tulemus oli 7. osa üle 147 miljonist küll nõrgem, jõudes teenida üle 100 miljoni dollari. Suurim erinevus uue ja eelmise osa vahel seisneb selles, et "Kiired ja vihased 7" linastus pärast esmast avangut Hiinas paar nädalat hiljem, aga "Kiired ja vihased 8" alustas USA-s, ülejäänud maailmas ja ka Hiinas samaaegselt. 8. osa purustas ülemaailmse avanädalavahetuse tulemusega senise rekordihoidja "Star Wars: Jõud tärkab" saavutuse, milleks oli 529 miljonit dollarit.

„Ülitempokas ja globaalsete mõõtmetega märuliseiklus pakub kõike seda, mida sarja fännid kannatamatult oodanud on,“ kommenteerib filmi levitaja Siim Rohtla ning lisab, et seekord keeratakse tuure taas korralikult pealegi. „Seda nii ulmeliste trikkide, pööraste kahevõitluste, rajude kiiruste kui ka salapäraste uute tegelaste osas, kellest märgilisim seekordne pahalane Charlize Theroni kehastuses. Vähem oluline pole kindlasti ka läbi terve filmisarja kujunenud peategelaste vaheline sõprus, mis sel korral tõsiselt proovile pannakse,“ põhjendab Rohtla filmisarja populaarsust.

"Kiired ja vihased 8"

Nüüd, kus Dom ja Letty on mesinädalatel, Brian ja Mia erru läinud ning ka ülejäänud tiim vabakäigul, paistab globaalse haardega superbande argielu juba üpriski normaalset elu meenutavat. Ühtäkki ilmub pilti aga müstiline naine, kes võrgutab Domi oma kuritegelikku maailma, millest mees kuidagi välja ei saa. Reetnud endale kõige lähedasemad ja kallimad inimesed on Dom silmitsi oma elu raskeimate katsumustega.

Kuuba rannikult üle New Yorgi tänavate kuni Barentsi mere jääväljadeni kulgeb lahutamatutest sõpradest eliitüksuse järeleandmatu amokk, et tuua tagasi mees, kes nad kunagi perekonnaks liitis ja tabada anarhist, kel võime külvata ülemaailmset kaost.

"Kiired ja vihased 8" eesotsas Vin Dieseliga toob ekraanile oma alalise staaride paraadi, kuhu kuuluvad Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky ja Kurt Russell. Lisaks Charlize Theronile ("Mad Max: Raevu tee") astuvad uustulnukatena üles Scott Eastwood ("Suitsiidisalk") ja Oscari-võitja Helen Mirren ("Kuninganna").

Filmi on lavastanud F. Gary Gray ("Straight Outta Compton") ja produtseerinud taas Neal H. Moritz, Michael Fottrell ja Vin Diesel.

Eesti avanädalavahetuste kinokassa Top10:

1. "Kiired ja vihased 8" - 219633

2. "Kiired ja vihased 7" - 219333

3. "Jääaeg 5" - 210629

4. "Jääaeg 3" - 192622

5. "Spectre" - 192395

6. "Klassikokkutulek" - 191390

7. "Jääaeg 4" - 171400

8. "Star Wars: Jõud tärkab" - 169905

9. "Viiskümmend halli varjundit" - 169785

10. "Lemmikloomade salajane elu" - 166591