1. "Blade Runner 2049"

"Blade Runner 2049" on otsene järg filmiklassikasse kuuluvale 1982. aasta ulmefilmile "Blade Runner". Teise osa lugu leiab aset 30 aastat pärast esimese sündmusi. Uus blade runner (replikantide/androidide jahtija) on LA politseinik K (Ryan Gosling), kes avastab kaua aega peidus püsinud saladuse, mis võib ühiskonna riismed veelgi suuremasse kaosesse lükata. K avastus sunnib teda otsima 30 aastat kadunud olnud endist blade runner'it Deckardi (Harrison Ford).

"Blade Runner 2049" linastub 6. oktoobril. Vaata ka treilerit.

"Blade Runner 2049"

2. "Tulnukas: Covenant" ("Alien: Covenant")

"Tulnukas: Covenant" viib vaatajad uue kosmoselaeva Covenant meeskonnaga fantastilisele reisile kosmose süngeimatesse paikadesse. Meeskond avastab planeedi, mida nad arvavad olevat tõeline paradiis, kuid avastavad seda lähemalt uurides hoopis sünge ja ohtliku uue maailma, mille ainus elanik on eelmise osa Prometheuse kosmoselaeva meeskonna ainus ellujääja android David.

"Tulnukas: Covenant" linastub 12. mail. Vaata ka treilerit.

"Alien: Covenant"

3. "Annihilation"

"Annihilation" on filmiadaptsioon kolmeosalise romaaniseeria "Southern Reach" esimesest osast. "Annihilation" on lugu bioloogist, kes suundub eluohtlikule missioonile, et mõista tema abikaasa kadumise tagamaid. Otsingud muudab keerulisemaks Ameerikas asuv suletud piirkond, kus loodusseadused enam ei kehti.

"Annihilation" linastub 2017. aastal veel kinnitamata ajal. Loe filmi kohta pikemalt SIIT.

4. "Tume torn" ("The Dark Tower")

Idris Elba on Roland Deschain ja Matthew McConaughey on mees mustas ehk Walter suureoonelise raamatuseeria filmiadaptsioonis "Tume Torn" ("The Dark Tower"). Stephen Kingi "Tumeda torni" raamatuseeria koosneb seitsmest põhiosast ja ühest lisaosast. Raamatud segavad kokku fantaasia, ulme ja vesterni.

"Tume torn" linastub 28. juulil. Loe filmi kohta lähemalt SIIT.
Card

5. "Transformerid: Viimane rüütel" ("Transformers: The Last Knight")

Inimesed ja Transformerid on sõjajalal. Optimus Prime on kadunud. Viimases hädas tuleb aga sukelduda Transformerite peidetud ajalukku, et päästa meie tulevik.

"Transformerid: Viimane rüütel" linastub 7. juuli. Vaata ka treilerit.

"Transormerid: Viimane rüütel"
6. "Tüdruk ja koletis" ("Colossal")

Kui töötu neiu Gloria (filmi “Hüljatud” eest Oscari võitnud Anne Hathaway) poiss-sõber ta korterist välja viskab, on ta sunnitud New Yorgi eluga hüvasti jätma ja kodulinna tagasi kolima.

Kuuldes uudiseid Lõuna-Koreas Souli hävitavast hiiglaslikust olendist, mõistab Gloria tasapisi, et ta on selle kaugel toimuva fenomeniga mingil moel seotud. Kui sündmused üha pöörasemaks muutuvad, peab Gloria tuvastama, miks tema näiliselt tähtsusetu eksistents maailma saatusele nii tohutut mõju avaldab.

"Tüdruk ja koletis" linastub 28. aprillil. Vaata ka treilerit.

"Tüdruk ja koletis"
7. "Magnettorm" ("Geostorm")

Gerald Butler kehastab satelliitide disainerit, kes pea pärast maailma kliimat kontrollivate satelliitde rikket töötama koos venna, et päästa maailma inimese tekitatud tormide eest. Samal ajal kui nemad lähevad kosmosesse, üritavad teised jõud presidenti mõrvata.

"Magnettorm" linastub 20. oktoobril.

8. "Star Wars: Viimased Jedid" ("Star Wars: The Last Jedi")

"Star Wars: Viimased Jedid" on saaga VIII osa, mille režissöör ja stsenarist on Rian Johnson ("Ajasõlm", "Brick", "The Brothers Bloom").

"Star Wars: Viimased Jedid" linastub 15. detsembril. Loe filmi kohta lähemalt SIIT.

"Star Wars: Viimased Jedid"

9. "Galaktika valvurid Vol. 2" ("Guardians of the Galaxy vol.2")

Star-Lord, Gamora, Drax, Baby Groot ja Rocket on tagasi, et viia kosmoseseiklused taaskord uuele ja veelgi võimsamale tasemele. Seekord löövad kaasa ka legendaarsed Kurt Russell ja Sylvester Stallone. Sarnaselt 2014. aasta Marveli hittfilmile "Galaktika valvurid", jagub ka teises osas elutervet huumorit, armsaid momente ning suurepäraselt valitud näitlejate imetabaselt head dünaamikat.

"Galaktika valvurid Vol. 2" linastub 28. aprillil. Vaata ka treilerit.

"Galaktika valvurid 2"

10. "Ahvide planeedi sõda" ("War for the Planet of the Apes")

"Ahvide planeedi sõda" jätkab sealt, kus teine osa pooleli jäi: sõda on käes. Caesar ja tema kaaslased peavad hakkama võitlema inimeste armeega, mida juhib halastamatu kolonel (Woody Harrelson).

"Ahvde planeedi sõda" linastub 14. juulil. Vaata ka treilerit.

"Ahvide planeedi sõda"

11. "Valerian ja tuhande planeedi linn" ("Valerian and the City of Thousand Planets")

Visionäärist stsenarist/režissöör Luc Besson on võtnud loo aluseks klassikalise koomiksisarja "Valerian ja Laureline" ning loonud tänapäevase, ainulaadse ja eepilise ulmesaaga.

Valerian (Dane DeHaan) ja Laureline (Cara Delevingne) on kogu universumis korda hoidvad inimterritooriumite valitsuse eriagendid.

Valeriani ja Laureline’i ülemus (Clive Owen) saadab nad missioonile vapustavasse galaktikatevahelisse linna Alpha, mis on kõikjalt universumist pärit tuhandetest liikidest koosnev üha kasvav metropol. Alpha 17 miljonit elanikku on aja jooksul segunenud. Nad on ühendanud oma anded, tehnoloogia ja ressursid kõigi hüvanguks. Kuid kahjuks ei ole kõigil samad eesmärgid. Tegutsema on asunud nähtamatud jõud, mis me rassi suurde ohtu seavad.

"Valerian ja tuhande planeedi linn" linastub 4. augustil. Vaata treilerit.

"Valerian ja tuhande planeedi linn"

12. "Ring" ("The Circle")

Emma Watsoni ja Tom Hanksi põnevik "The Circle" põhineb David Eggersi samanimelisel raamatul, milles noor hakkaja Mae Holland asub tööle üle kogu maailma tuntud tehnoloogiafirmas. Kõik tundub täiuslik, kuid siis avastab naine firma kohutava saladuse: kõik jälgivad kõiki ja nende käest pole pääsu.

"Ring" linastub 19. mail. Vaata ka treilerit.

"The Circle"

13. "Okja"

"Okja" on USA ja Lõuna-Korea ulmeline seiklusfilm, mis valmib Lõuna-Korea modernse kino ühe parima režissööri Bong Joon-ho valvsa käe all. Filmis üritab noor tüdruk Mija päästa tema parimat sõpra, kelleks on hiiglaslik olend, mõjuvõimsa korporatsiooni käest. Bongi jaoks pole koletised, olendid ja ulme võõrad elemendid: 2013. aasta "Snowpiercer" ja 2006. aasta "The Host" on esmaklassilised ulmefilmid. Bongi parimad filmid on siiski "Memories of Murder" ja "Mother". "Okja" peaosades on Ahn Seo-hyun, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Steven Yeun ja Lily Collins.

"Okja" linastub suvel.

14. "Cloverfield 3"

"Cloverfield 3" on viimase aja ühe kõige kummalisema frantsiisi kolmas osa: selleks on 2008. aastal alguse saanud "Cloverfieldi" seeria, kuhu praegu kuuluvad "Cloverfield" ja eelmise aasta "Cloverfieldi tee 10".

"Cloverfield 3" linastub 27. oktoobril.

15. "Mute"

Režissöör Duncan Jonesi karjäär algas suurepärase minimalistliku ulmefilmiga "Kuu" ("Moon"), millele järgnesid "Lähtekood" ("Source Code") ja "Warcraft". Selle asemel, et kohe "Warcrafti" järg ette võtta, toob lavastaja kinodesse "Kuu" spirituaalse järje: ulmefilm "Mute".

"Mute" linastub 2017. aastal veel kinnitamata ajal.

16. "Wonder Woman"

Enne seda, kui temast sai Wonder Woman, oli ta amatsoonide printsess Diana, kes treeniti üksikul paradiisisaarel võitmatuks sõdalaseks. Kui Ameerika piloodi lennuk saarel alla kukub, räägib ta Dianale välismaailmas möllavast suurest konfliktist. Diana lahkub kodust, olles veendunud, et ta suudab ohu ära hoida. Võideldes sõjas, mis paneks lõpu kõigile sõdadele, avastab Diana oma tõelised võimed… ja oma tõelise eesmärgi.

"Wonder Woman" linastub 2. juunil. Vaata ka treilerit.

"Wonder Woman"

17. "Thor: Ragnarok"

Lugu leiab aset pärast teise "Tasujate" filmi sündmusi, kui Thori hoitakse Sakaar nimelisel planeedil vangis. Ta on kaotanud oma haamri ning kõigele lisaks peab võitlema areenil nagu gladiaator oma vana sõbra Hulki/Bruce Banneri vastu. Thor peab naasma Asgardi, et päästa kodu Hela (Cate Blanchett) esile toodud kataklüsmilise Ragnaröki küüsist.

"Thor: Ragnarok" linastub 27. oktoobril. Vaata ka treilerit.

"Thor: Ragnarok"
18. "Ämblikmees: Kojutulek" ("Spider-Man: Homecoming")

Ametliku sünopsise kohaselt naaseb Tasujatega põneva kogemuse omandanud Peter koju, kus ta elab tädi Mayga (Marisa Tomei) oma uue õpetaja Tony Starki (Robert Downey Jr) valvsa pilgu all. Peter üritab tavalist elu jätkata, kuid ihkab samas olla enamat kui kõigi lemmik Ämblikmees. Kui aga välja ilmub uus kurikael Vulture (Michael Keaton), satub kõik Peterile kallis ohtu.

"Ämblikmees: Kojutulek" linastub 14. juulil. Vaata ka treilerit.

"Ämblikmees: Kojutulek"