Robert De Niro ja "The Godfather"

1970ndate alguses üritas toona veel täiesti tundmatu Robert De Niro saada osa Francis Ford Coppola maffiadraamast "Ristiisa" ("The Godfather"), kuid halb prooviesimene maksis talle Sonny Corleone rolli, mille sai endale hoopis James Caan.

Õnneks ei peatanud see De Niro karjääri hoogu mitte kuidagi. 1973. aastal õnnestus tal saada osa Martin Scorsese läbimurdeks kujunenud filmis "Mean Streets" ning juba järgmisel aastal palgati näitleja ka "Ristiisa" teise osa jaoks, kus kehastas noort Vito Corleonet.

Pärast Seth Rogeni läbimurdeks kujunenud seriaali "Freaks and Geeks" lõpetamist proovis näitleja leida sarja, millega oma karjääri jätkata.

Üheks neist valikutest oli ka nüüdseks kultussarjaks kujunenud "Kontor" ("The Office"), mille üks veteran John Krasinski lavastas näiteks suurepärase õudusfilmi "Kena vaikne kohake" ja valmsitab praegu ette ka selle järge.

Rogeni esitus polnud aga see, mida "The Office" loojad otsisid. Rogen sai hiljem endale rolli hoopis komöödias "The 40-Year-Old Virgin" ning edasine on juba ajalugu.

Scarlett Johansson sai oma esimese suure rolli kõigest 9-aastaselt Rob Reineri 1994. aasta filmis "North".

Järgmisel aastal üritas ta saada "Jumanji" ühte peaossa Robin Williamsi kõrvale, kuid samale kohale kandideerinud Kristen Dunst oli lihtsalt parem.

Kurt Russell ja Harrison Ford olid omal ajal tõelised konkurendid ning muidugi sai Han Solo roll nende jaoks tõeliseks proovikiviks, aga nüüd me teame, et Ford on üks ja ainuke Solo ning samuti teame ka seda, et Russell polnud sugugi ainuke, kes Solo rolli soovis.

Sylvester Stallone oli samuti üks näitlejatest, keda kaaluti Solo rolli, sest ta oli tänu Rocky Balboa karakterile juba maailmakuulus.

Esimese osa stsenaarium saadeti ka "Ristiisa" staarile Al Pacinole, kes keeldus rollist, sest ulme polnud tema rida.

Enne kui Andrew Garfield sai endale Peter Parkeri/Ämblikmehe rolli 2012. aasta filmis "Imeline Ämblikmees", kandideerisid pea kõik noored näitlejad samale kohale. Üheks neist oli ka värskelt "Näljamängudest" saabunud Josh Hutcherson.

Gwyneth Paltrow karjääri teine roll oli Steven Spielbergi 1991. aasta fantaasiafilmis "Hook".

Paar aastat hiljem kutsuti Paltrow Spielbergi järgmise filmi prooviesinemisele. Selleks oli "Jurassic Park". Paltrow rolli endale ei saanud. Laura Dern oli lihtsalt parem.

"Magnum, P.I." superstaar Tom Selleck oleks peaaegu olnud Indiana Jones, kui näitleja oleks suutnud leida sarja kõrvalt rohkem aega. Õnneks või kahjuks ei tunne ajalugu ühtegi vuntsilist Indiana Jonesi.

See võib tulla üllatusena, aga Leonardo DiCaprio polnud sugugi esimene variant Jacki rolli, kuigi ta oli juba siis tuntud nimi, sest oli juba korra Oscarile kandideerinud filmi "What's Eating Gilbert Grape" rolli eest ning osalenud samuti Oscarile kandideerinud hittfilmis "Romeo + Juliet".

Kate Winslet rääkis filmi 20. aastapäeva puhul, et stuudio soovis näha Jacki rollis hoopis ühte teist näitlejat ja selleks oli Matthew McConaughey, kellega Winslet tegi isegi prooviesinemisi.

McConaughey oli küll stuudio esimene valik, aga Cameron vaatas ka näiteks Billy Crudupi ja Jeremy Sisto suunas, aga tema ja Kate Winsleti vahel polnud lihtsalt vajalikus koguses keemiat.

Režissöör soovis näitlejat, kes näeks välja 20-aastane ning just see aitaski DiCapriol rolli endale saada.