Noor naine Gloria käib öösiti pidutsemas ning kannatab hiljem mäluaukude käes. Ta ei mäleta peaaegu mitte midagi ning olukord muutub järjest hullemaks. Koomilisel kombel ei näe Gloriat kehastav Anne Hathaway üheski kaadris just kuigi purjus välja, vaid ta on täpselt sama kaunis igas stseenis. Nii et Gloria? Mida temast veel rääkida? Ta on andekas kirjanik, kes kirjutab internetti. Küll aga ei arva nii ega hinda tema tööd esialgu tema poiss-sõber Tim (Dan Stevens), kes Gloria oma elamisest minema kupatab. Gloria lahkub noruspäri, ent jätkab joomist.

"Tüdruk ja koletis"

Gloria otsustab, et lahkub ning edasised olukorrad viivad teda üha rohkem ja rohkem jälle neisse mustadesse aukudesse, mille kohta ta jällegi mitte midagi ei mäleta. Kolides Timi juurest lahku kohtub ta aga oma kunagise koolikaaslase Oscariga (Jason Sudeikis), kellega hakkab äge klapp tekkima. Oscar on lahke ja lahe sell, kel oma baar. Nojah, kunagi pidas seda tema isa, kes nüüdseks lahkunud.

Ühel hetkel avastab Gloria, et on taaskord ärganud rängast ööst ning jälle ei mäleta ta mitte midagi. Hakkavad juhtuma imelikud asjad – ta leiab sarnasusi enda ja Lõuna-Koreas märatseva hiiglasliku koletise vahel. "Tüdruk ja koletis" on mõjutatud mitmetest Jaapani koletisefilmidest ("Godzilla" jne). FIlmi vaadates meenus näiteks 1966. aastal alguse saanud "Ultraman", millest sündinud animaseriaal jooksis ka Eestis Kanal 2 pealt. Sarnasused tulenevad kahe suure olendi omavahelisest võitlusest.

Kui täiesti tavaline vaataja kinno läheb, leiab ta eest üllatusliku ja uudse lähenemisega draama, mida on vürtsitatud vinge "Transformerid“ ja "Vaikse ookeani võitluse" rütmiga, kuid neile, kellele koletisefilmid korda ei lähe, ei pruugi selline lähenemine ka meeldida.

"Tüdruk ja koletis"

Film tabab oma uudse lähenemise naelapea pihta, sest "Tüdruk ja koletis" on üllatuslikult äge, kuid samas ka rahulik, sõbralik, samas masendav ja ühtäkki rõõmu pakkuvat suhetedraamat täis. Anne Hathaway on liiga kena, et terve filmi kogu aeg purjus olla. See on lihtsalt ebausutav. Jason Sudeikise roll meeldis, tema loo lõpp keeras ikka päris ära ja kogu film muutus ühel hetkel kergelt ulmeliseks naljafilmiks, mis omandas juurde ka õudusfilmidele omaseid elemente.

"Tüdruk ja koletis" on mõtlemapanev draama, mille suurim miinus seisneb selles, et kodumaine pealkiri on tõlgitud kuidagi kentsakalt ning võib saali meelitada jällegi väikseid lapsi, kes arvavad et ehk leiavad nad kinost koletisi – noortele ju meeldib selline põnevus. Paraku on tegu 100% ikkagi täiskasvanutele mõeldud filmiga ja midagi õpetlikku pakutakse igale vaatajale.

"Tüdruk ja koletis"

Kui kratsid parasjagu pead ja mõtled, et kas minna vaatama või mitte? Kas astuda kino poole või mitte? Kas võtta baaris üks drink või mitte? Viimast kindlasti mitte, aga Anne Hathaway ja Jason Sudeikis ootavad sind kinolinal – täis viha, kurbust, müstikat, kuid ka elu pahupoolt ja võimatuid missioone ja arusaamatuid konflikte. Meis kõigis peitub kuskil koletis – oleme ju kõigest nõrgad inimesed.