Teine osa viib meid seekord tuumasõjajärgsesse maailma, kus eelmisest osas ellu jäänud tegelased elavad aina suurenevas inimkolooniat majutavas endises natside Kuubaasis, sest Maa on elamiskõlbmatu.

Samal ajal peidab USA president end Antarktikas. Ta siseneb õõnsasse Maasse, kohtub seal Hitleri ja tema türannosaurusega Blondi. Lisaks selgub, et ka president, Jeesus Kristus, Hitler, Vladimir Putin, Margaret Thatcher ja paavst Urbanus II on Vril rassi kuuluvad reptiilid, kes soovivad viimased inimkonna jäänused hävitada, et Maa kuuluks ainult neile. Kuubaasis elav Obi Washington võtab ette võimatu missiooni päästa inimkond.

"Iron Sky: The Coming Race" eelarve saadi kokku sarnaselt esimesele osale ühisrahastuse meetodil. Eestis HÕFF-il linastunud esimene osa rääkis Kuu peal elavatest natsidest, kes tulevad Maad tagasi võtma. Juba see idee oli huviliste jaoks nii hämmastav, et ka toona saadi eelarve väga kiiresti kokku.

Teise osaks küsiti 150 000 dollarit, kuid filmitegijaid said soovitust muidugi rohkem. Tuhandetele fännidele saadeti vastukaja saamiseks ja paranduste tegemiseks ka stsenaariumid. Filmi esialgset versiooni näidati samal eesmärgil ka eraseanssidel.

Natsiparoodia taga seisab varemgi fänni - ja paroodiafilmidega endale nime teinud Soome režissöör Timo Vuorensola ja tema fantastiline meeskond, kes ongi tuntuks saanud fännide ja kõikide huvliste tootmisprotsessi kaasamisega.

"Iron Sky: The Coming Race" on Soome filmiajaloo kalleim mängufilm: eelarve suurus on kokku 17 miljonit eurot (umbes 19 miljonit dollarit). Järg toodetakse Soome (Iron Sky Universe), Saksamaa (27 Films Production) ja Belgia (Potemkino) koostööna.

Film linastub 2018. aastal.

Teised õrritajad filmist: