1. “X-Meeste” filmisarjale aluseks olnud koomiksiraamatu algne pealkiri oli “Lustlikud mutandid”, kuid seda paluti 1963. aastal muuta. Nimelt arvas kirjastaja toona, et keegi ei tea sõna “mutant” tähendust. Nii sündisidki X-mehed.

2. Sarja loojate Stan Lee’ ja Jack Kirby’i nägemusel tähendas “X” pealkirjas müstilist X-geeni, mis andis X-meestele ja –naistele üliinimlikud võimed. Ajapikku muutus see lihtsalt ekstravõimete tähiseks.

“X-Mehed: Apokalüpsis”

3. Ka Ämblikmeest kutsuti 1966. aastal väljaantud raamatus “X-Men” kaasa lööma. Superkangelane ütles aga ära, et jätkata oma soolokarjääri.

4. Guinessi rekordiraamatu kohaselt on kõige enam müüdud koomiksiraamat maailmas 1991. aastal väljaantud “X-Men #1”, mida on trükitud viie erinevate kaanepildiga ja müüdud üle 8 miljoni eksemplari.

5. X-mehed kannavad koomiksites alati rohkelt elastaani, kollast elastaani. Suurel ekraanil nähti seda materjali alles 2011. aasta filmis “X-Mehed: Esimene klass”.

6. X-meeste kõige kuulsamat liiget Wolverine’i koomiksisarjas esimesed 10 aastat ei eksisteerinudki. Ta ilmus esmakordselt välja aastal 1974 ning liitus X-meestega aasta hiljem.

“X-Mehed: Apokalüpsis”

7. Algselt kutsuti “X-Meeste” filmi Wolverine’i mängima “Gladiaatori” peaosa eest Oscari ning “Piinatud geeniuse” eest Kuldgloobuse võitnud Russel Crowe’i, kes soovitas tollal tundmatut Austraalia näitlejat Hugh Jackmani. Siiski oli filmitegijate teiseks valikuks hoopis šotlane Dougray Scott, kes pidi siiski samaaegse osatäitmise pärast filmis “Võimatu missioon 2” loobuma ning nii saigi rolli Jackman. Austraallane võttis asja tõsiselt: ta harjutas poksimist Mike Tyson’i videote järgi ning käis hommikuti ka jääkülma duši all, et oleks võtetel ekstratige.

8. Hugh Jackman on mänginud Wolverine’i/Loganit üheksal korral, mis on vaieldamatu superkangelase kehastamise rekord ühe ja sama näitleja arvestuses. Tema lähim konkurent on Samuel Jacksoni kehastatud Nick Fury ja Patrick Stewarti professor X, mõlemal juhul on neid mehi rolli kinnitatud kuuel korral.

9. Laulja Janet Jackson kandideeris Stormi rolli, kuid võtetele ta ei jõudnudki, et mitte oma kontserdituuri katkestada. Nii saigi tema asemel rolli hoopis Bondi-tüdruk Halle Berry.

10. Superpahalase Mystique’i rollis üles astunud Rebecca Romijn kandis kollaseid kontaktläätsi, mis ahendasid filmivõtetel tema vaatevälja. Näitlejatar kartis, et lööb seetõttu helikopteri peal toimunud võistlussteenis Bruse Davisoni kogemata näkku. Täpselt nii ka juhtus.