"Emoji filmi" režissöör ja stsenarist on 2008. aasta animatsiooni "Igor" poolest tuntud Tony Leondis.

Tegelastele annava ingliskeelses versioonis hääled T. J. Miller ("Deadpool"), Anna Faris ("Alvin ja koopaoravad: Oravad rattas"), James Corden ("Trollid") ja Patrick Stewart ("Logan"), kes teeb kaka emotikoni häält...

Näitleja T. J. Miller andis ühes Fandangole antud intervjuus mõista, et tegu pole tavalise lastefilmiga, sest räägib muuhulgas surmast (emotikonid kardavad, et neid kustutatakse) ning annab lastele mõista, et sõnumite saatmise asemel tuleks üksteisega rääkida näost näkku, sest kunagi ei tea, milline sõnum võib olla viimane.

Sünopsis: "Emoji film" paljastab meie nutitelefonides peituva salamaailma. Sõnumirakendustes on peidus Textopolis, kihav linn, kus elavad kõik su lemmik-emojid. Selles maailmas on kõikidel emojidel ainult üks nägu - kõigil peale Gene’i, elaval ja püsimatul mitme näoga emojil.. Gene soovib olla normaalne nagu kõik teised ning selleks palub ta abi oma parimalt sõbralt Hi-5’lt ja koodimurdjalt Jailbreakilt. Koos asuvad nad eepilisele äpiseiklusele läbi paljude rakendustele, millest igaühes peitub metsik ja lõbus maailm. Kõikide emojide saatus sõltub kolmest sõbrast, kes peavad päästma oma maailma, enne kui see igaveseks kustutatakse.