1. "Reede 13" ("Friday the 13th")

Seni 12 osast koosnevale aina pöörasemaks muutunud horrorseeriale plaaniti alles hiljuti uusversiooni, mis teeks kogu seeriale uue alguse. Uus "Reede 13" film pidi esialgu linastuma juba selle aasta oktoobris, kuid veebruaris teatas filmistuudio Paramount, et on plaanist loobunud ning uusversiooni ei tule. Filmi eelarve pidi olema õudusfilmile kohane 21 miljonit dollarit, kuid tõenäoliselt hirmutas Paramounti ära "Ringi" ("The Ring") seeria kolmanda filmi "Ringid" ("Rings") kesine kassatulu.

Seeria 13. osa režissööriks oli määratud Breck Eisner ("Sahara", "Hullud", "Viimane nõiakütt") ja paigas oli juba võttekuupäev, kuid siis juhtus see, mis juhtus. Võibolla oligi kõige parem, et 1980. aastal alguse saanud seeria enam ei jätkuks, aga kuna 2009. aasta esimese osa uusversioon oli väga kehv, siis oleks järgmisest katsetusest kujunenud tänu "Vangistatud" ("Prisoners") stsenaristile Aaron Guzikowski kindlasti parem film.

Tulevik võib kõike tuua ning Jason Voorhees võib ka kunagi meid taaskord kummitama tulla.

2. "Dredd 2"

"Dredd" pole filmimaailmale võõras: 1995. aastal valmis kõigi aegade halvima dialoogiga Sylvester Stallone'i "Kohtunik Dredd" ("Judge Dredd") ning 2012. aastal linastus lõpuks Dreddi koomiksitele vääriline versioon, mis kandis lihtsalt nime "Dredd". Filmi peaosas oli Karl Urban, kelle nägu ei näinud me filmis kordagi ehk täpselt nii nagu koomiksis ning veriste, karmide ja stiilsete ulmefilmide fännid olid filmiga väga rahul.

Kahjuks kukkus film kinodes läbi, teenides 30-45 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi ainult 41.5 miljonit ning stuudiol polnud enam plaaniski "Dreddi" seeriat jätkata, kuigi nii režissöör Pete Travis kui ka stsenarist Alex Garland ("Ex Machina", "Häving") on juba aastaid üritanud järge töösse saada. Peaosalist kehastanud Urban on samuti seni projektiga pardal olnud, aga rohelist tuld ja rahastust pole järg senini saanud. DVD ja Blu-ray peal kiiresti populaarseks saanud "Dredd" kujunes ajapikku kultusfilmiks, sest tegu oli verise koomiksifilmiga enne, kui keegi üldse "Deadpooli" ja "Logani" peale tuli.

Koomiksisarja "2000 AD" väljastaja Rebellion Developments hoiab senini filmi õiguseid enda käes, lootes, et ühel päeval julgeb keegi kohtunik Dreddiga uuesti proovida. Praegu käivad jutud väikse eelarvega "Dreddi" filmist, mis linastuks näiteks Netflixi ja Amazon Prime'i kaudu. Kindel on hetkel ainult see, et kavas on teleseriaal "Judge Dredd: Mega City One", kus võib kaasa lüüa ka Karl Urban.

3. "Gladiaator 2"

Ridley Scotti "Gladiaator" (2000) võitis 5 Oscarit (sh parim film ja meespeaosa) ning viskas Russell Crowe ja Scotti karjäärid taevastesse kõrgustesse. Filmi loetakse põhjuseks, miks mõõga - ja sandaalifilmid hakkasid jälle populaarsust koguma. Scott naases žanri juurde hiljem filmidega "Taevane kuningriik" ("Kingdom of Heaven") ja "Exodus: Jumalad ja kuningad" ("Exodus: Gods and Kings"), kuid ei saavutanud kunagi samasugust taset.

Scott on juba aastaid rääkinud "Gladiaatori" võimalikust järjest, mis tooks surmast tagasi Maximus Decimus Meridiuse (Crowe). Järje stsenariumi kirjutas ei keegi muu kui geniaalne muusik ja sama hea stsenarist Nick Cave (John Hillcoati "The Proposition" ja "Lawless"). Ainuke probleem seisnes selles, et Cave'i lugu oli täiesti pöörane: tema idee kohaselt äratavad Rooma jumalad Maximuse surnust üles, et ta tapaks Jeesuse, Edasi oleks mees elanud igavesti, osaledes Teises maailmasõjas ja Vietnamis ning lõpetades tänapäeva Pentagonis. Scottile idee meeldis, aga stuudiole mitte.

"Tulnukas: Covenanti" linastuse eel kinnitas Ridley Scott, et tema teab väga hästi, kuidas järge teha ja Maximus ellu äratada. Praegu üritab Scott väidetavalt Crowe'i projekti juurde tagasi meelitada. Ühe versiooni kohaselt peab Maximus nüüd võitlema elu eest hoopis teispoolsuses.

4. "Forrest Gump 2"

Ülemaailmseks hitiks kujunenud 1995. aasta "Forrest Gump" teenis 13 Oscari nominatsiooni ja 6 võitu, sh parim film, režissöör, peaosa ja stsenaarium. Tom Hanksi karjäärile seninägematu tõuke andnud film oli "Tagasi tulevikku" triloogia režissööri Robert Zemeckise jaoks nii võimas saavutus, et suutis hiljem sama välku pudelisse püüda 2000. aasta draamaga "Kaldale uhutud" ("Cast Away"), kus samuti Hanks peaosas.

Winston Groomi raamatul "Forrest Gump", millel film ka põhines, on tegelikult ka 1994. aastal ilmunud järg "Gump and Co.", mis kujutab Forresti elu 80ndatel. Järg on samamoodi pööraselt naljakas, heasüdamlik ja mõtlemapanev. Tänu esimese filmi ja raamatu edule oli plaanis ka järje filmiversioon, kuid siis juhtus maailma muutnud 11. septembri terrorirünnakud ja lugu ei tundunud enam oluline. Esimese osa stsenarist Eric Roth oli järje juba valmis kirjutanud, kuid see läks sahtlisse. Aastate jooksul on järje peale korduvalt mõeldud, kuid tõenäoliselt ei näe me seda kunagi.

5. "The Adventures Of Tintin: Prisoners Of The Sun"

2011. aasta Steven Spielbergi "Tintini seiklused: Ükssarve saladus" ("The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn") oli esimene plaanitavast kolmeosalisest Belgia koomiksikunstniku Hergé'i töödel põhinevast seeriast ning järje pidi tegema "Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" triloogia režissöör Peter Jackson. Muusika eest Oscarile kandideerinud film teenis 375 miljoni dollari suuruse kinokassa ning paistis silma omapärase visuaalse stiili ja erakordse arvutianimatsiooni poolest.

Esimesest osast on möödas pea 6 aastat ning järjest pole enam midagi kuulda. Esialgu ei saanud Jackson järjega alustada, sest võttis enda peale suhteliselt ootamatu kohustuse lavastada "Kääbiku" triloogia. Vahepeal on levinud jutud järje stsenaariumi ümber kirjutamisest ning Jacksoni loobumisest režissööri kohast, kuid hiljem kinnitati, et ta on endiselt produtsent ja režissöör ning film on tulemas, aga keegi ei oska öelda, millal see juhtuda võiks. Kui Jackson lõpetab oma uue filmi "Mortal Engines", mis põhineb samanimelisel ulmeromaanil, võime oodata teadet, mis lõpuks kinnitab Tintini tagasitulekut.